ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς αλλαγές το σχέδιο νόμου για τα ταξί

χωρίς-αλλαγές-το-σχέδιο-νόμου-για-τα-τα-370316

Διευκρινίσεις από τον Μ. Βορίδη για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών Δεν υπάρχουν αλλαγές στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση τού επαγγέλματος των ταξί και στο οποίο έχει επαναληφθεί η διατύπωση που υπήρχε στην πέμπτη επικαιροποίηση του Μνημονίου και στο νέο οικονομικό πρόγραμμα, με μία μόνο μεταβολή ως προς το χρόνο εκτελέσεως τής συγκεκριμένης υποχρεώσεως.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, επαναλαμβάνοντας ότι η απελευθέρωση των ταξί θα γίνει με την εφαρμογή συγκοινωνιακών και περιβαλλοντικών κριτηρίων.

Ο υπουργός, πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες αλλαγές, δεδομένου ότι το σχέδιο νόμου έχει σταλεί στην Τρόικα, προκειμένου να υποβάλει τις παρατηρήσεις της και στη συνέχεια να διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο. Θα ακολουθήσει δημόσιος διάλογος και διαβούλευση με το συνδικάτο και τα κόμματα, έτσι ώστε όταν έρθει στη Βουλή να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις που διατύπωσαν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί, ότι -βάσει μελέτης του Πολυτεχνείου- στην Αθήνα υπάρχει η αναλογία 4,5 ταξί ανά 1.000 κατοίκους, όταν το Μνημόνιο λέει 2,5, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι το Μνημόνιο δεν αναφέρει κάτι τέτοιο, αλλά ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε στην απελευθέρωση της αγοράς των ταξί, αίροντας τους περιορισμούς που υπάρχουν και κάνει μία αναφορά στα θέματα του αριθμού των αδειών και των εδρών, σύμφωνα, όμως, με τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου