ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός με τα «150 άτομα σε κηδείες» της Κρήτης – Η έκκληση του καθηγητή πνευμονολογίας

χαμός-με-τα-150-άτομα-σε-κηδείες-της-κρή-695866

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Νίκος Τζανάκης, έκπληκτος από εικόνες συνωστισμού που αντίκρισε ο ίδιος σε ιερό ναό, κάνει έκκληση στην Εκκλησία της Κρήτης…

Όπως διαβάζουμε στο creta24, ο καθηγητής πριν από μια εβδομάδα έγινε μάρτυρας συνάθροισης έξω από εκκλησία σε χωριό της Κρήτης όπου γινόταν μνημόσυνο.

Μέσα από τον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 ο καθηγητής απηύθυνε δημόσια έκκληση προς την Εκκλησίας της Κρήτης, να λάβει μέτρα και να περιορίσει τέτοιου είδους φαινόμενα.

«Καλώ την εκκλησία και ειδικά την Εκκλησία της Κρήτης να σταματήσει ή να ρυθμίσει το θέμα αυτό. Θα μπορούσε το ιερό μέρος της επιμνημόσυνης δέησης να τελεστεί σε κλειστό κύκλο συγγενών και να μην υπάρχει όλη η υπόλοιπη κοινωνική εκδήλωση που συνοδεύει την δέηση. Δεν αποτελεί δικαιολογία ότι είναι έξω και τηρούν αποστάσεις, εγώ τα είδα επικίνδυνα τα πράγματα. Δεν μπορείς όταν είναι 150 άτομα έξω από μια εκκλησία μικρού χωριού να τηρείς οποιοδήποτε μέτρο. Θα γίνουν χειραψίες, θα καθίσουν για καφέ ακόμη και μάσκες να φορούν δεν τηρούνται τα μέτρα που πρέπει. Καλώ τους σεβασμιότατους μητροπολίτες της Κρήτης να συνδράμουν στο δύσκολο αγώνα που δίνει το νησί. Έχουμε καταδικάσει επιχειρηματίες εστίασης και καφέ σε οικονομικό μαρασμό και την ίδια στιγμή δεν τηρούμε ίσες αποστάσεις. Δεν συζητάω για την επιμνημόσυνη δέηση που είναι ένα πράγμα ιερό. Θα είμαστε σύμφωνοι και με το θρησκευτικό συναίσθημα αν τηρήσουμε αυτά που λέω με αυτό τον τρόπο. Παρακαλώ πολύ όποιοι ιερείς ακούν να συνδράμουν σε αυτό για να λυθεί».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου