ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown – Εύοσμος: Πώς θα «κουμαντάρουν» τα νέα σκληρότερα περιοριστικά μέτρα

lockdown-εύοσμος-πώς-θα-κουμαντάρουν-τα-ν-695891

Σε ισχύ ολικό lockdown στον Δήμο Ευόσμου – Κορδελιού. Οι κάτοικοι καλούνται να προσαρμοστούν σε μία νέα πραγματικότητα και οι οι φορείς της περιοχής συνεδρίασαν νωρίτερα το Σάββατο (20.02.2021).

Με αφορμή την επιβολή τοπικού ολικού lockdown η σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, με τη συμμετοχή της διοίκησης του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, δημοτικών συμβούλων και φορέων της περιοχής, έλαβε τις πρώτες αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του GRTimes.gr, από τη διοίκηση του Δήμου, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της νέας κατάστασης, ορίστηκε μία τετραμελής επιτροπή.

Ο συντονιστής της τετραμελούς επιτροπής, Χρήστος Ταξίδης, αναφέρει ότι ήδη έχει συνταχθεί από την επιτροπή ο σχεδιασμός που περιλαμβάνει όλα τα νέα ζητούμενα για την αντιμετώπιση της νέας κατάστασης και αναμένεται η υπουργική απόφαση.

«Με το που θα παρθεί η υπουργική απόφαση, θα ενημερωθούν άμεσα οι δημότες για τα νέα μέτρα. Σε περίπτωση που δεν έχουμε λάβει γραπτώς την απόφαση μέχρι αύριο (σ.σ. Κυριακή, 21.02.2021), θα ξεκινήσουμε προφορικές επικοινωνίες με τους αρμόδιους φορείς ώστε να τους δώσουμε προσωρινά τις βασικές μας κατευθύνσεις».

Lockdown: Βασικό σημείο του νέου σχεδιασμού τα rapid tests

Όπως λέει ο κ. Ταξίδης, «ζητάμε να γίνονται (σ.σ. rapid tests) στη διάρκεια όλης της εβδομάδας σε όλο τον δήμο. Έχουμε ξεκινήσει ήδη να ορίζουμε τα σημεία που θα διενεργούνται σε όλο το Δήμο Ευόσμου. Κορδελιού».

Επιπροσθέτως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την επιτροπή να υπάρξει άμεση επικοινωνία και με τον ΟΑΣΘ, καθώς «ο δήμος μπαίνει σε καθολικό lockdown και δεν πρέπει να δημιουργηθούν εικόνες συνωστισμού εντός των λεωφορείων».

Όσον αφορά τους ελέγχους σχετικά με τις άσκοπες μετακινήσεις και τους συνωστισμούς που παρατηρούνται σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της επιτροπής, προβλέπεται η συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και με τις υπηρεσίες του δήμου και συγκεκριμένα την δημοτική αστυνομία που θα ενεργεί με πρόσθετους υπαλλήλους. «Πρέπει να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται, ιδιαίτερα εκείνες έξω από τις τράπεζες. Βρισκόμαστε σε καθολικό lockdown και είναι αναγκαία η άμεση ενημέρωση όλων των δημοτών και η εφαρμογή των μέτρων».

Τέλος, η επιτροπή εφιστά την προσοχή της στην απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων που θα λειτουργούν. «Οι απολυμάνσεις θα γίνονται με διάλυμα νερού με 10% περιεκτικότητα χλωρίου, σε όλες τις επιφάνειες των κτιρίων. Είναι σημαντικό ο καθαρισμός να είναι σχολαστικός» υπογραμμίζει ο κ. Ταξίδης.

Σημειώνεται δε ότι η επιτροπή προγραμματίζει και τον συντονισμό με τους εμπορικούς συλλόγους του δήμου, ώστε «να βοηθήσουμε στο κομμάτι των διεκδικήσεων που ζητούν από την πολιτεία σε μια τέτοια συγκυρία».

Η υλοποίηση του σχεδιασμού αναμένεται να αρχίσει από τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου