LIFE STYLE

Χάρης Τζωρτζάκης : Να παραιτηθεί η Μενδωνή επειδή δεν γνώριζε

χάρης-τζωρτζάκης-να-παραιτηθεί-η-μενδ-696009

Για όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες ημέρες στο χώρο του θεάτρου και όχι μόνο μίλησε στον ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Λένα Φλυτζάνη ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης.

«Οι άνθρωποι της εξουσίας νιώθουν τόσο δυνατοί που θεωρούν ότι ακόμα και αν βιάζουν ανήλικα παιδιά δε θα τους αγγίξει κανείς», επισήμανε.

Ερωτηθείς αν όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες είναι δικαίωση για όλους τους ανθρώπους και ειδικά του θεάτρου ο ηθοποιός απάντησε: «Δικαίωση θα είναι όταν πραγματικά αποδοθεί δικαιοσύνη και φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο, δηλαδή αποκαλυφθεί όλο αυτό το κύκλωμα και εν τέλει απ’ ότι φαίνεται δεν φημολογείται αλλά είναι υπαρκτό κιόλας. Μιλάμε για ένα κύκλωμα παιδεραστίας δεν μιλάμε απλώς δηλαδή για έναν άνθρωπο ο οποίος κατηγορείται για παιδεραστία. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα κύκλωμα».

«Θα ήθελα να δώσουμε και την πολιτική διάσταση στο όλο ζήτημα, το οποίο αφορά στο σύνολο την ελληνική κοινωνία. Αφορά το τι κράτος και τι κοινωνία έχουμε στην πραγματικότητα. Γιατί εδώ πέρα δεν χωράνε κομματικά παιχνίδια. Αν είναι να μιλήσουμε πρέπει να μιλήσουμε για όλους, για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία, για όλους» τόνισε ο ηθοποιός και συνέχισε: «Νιώθω ότι ζούμε σε μια κοινωνία τεράτων. Το νιώθω κι εγώ, το νιώθουν και οι συνάδελφοι μου. Γιατί ζω σε μια κοινωνία τεράτων; Γιατί από μικρός παρακολουθώ την εξουσία της εκάστοτε κυβέρνησης αυτού του τόπου να γράφει τους πολίτες στα παλιά της υποδήματα. Δεν φτάνει ένας άνθρωπος από μόνος του στο σημείο να γίνει διευθυντής του εθνικού θεάτρου. Κάποιοι τον τοποθέτησαν σε αυτή τη θέση. Δε φτάνει ένας άνθρωπος να φτάνει να κατηγορείται για τέτοια ειδεχθή εγκλήματα χωρίς να υπάρχει δολοπλοκία στο σύνολο της κοινωνίας».

»Όταν κάηκε η Πελοπόννησος ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Πολύδωρας μιλούσε για τον στρατηγό άνεμο και την ασύμμετρη απειλή και όταν τον ρωτήσαν αν θα παραιτηθεί είπε γιατί να παραιτηθώ; Όταν είχαμε τους νεκρούς στο Μάτι δεν παραιτήθηκε ούτε ένας από την κυβέρνηση. Και αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα κύκλωμα παιδεραστίας και η υπουργός σφυρίζει αδιάφορα. Προσπαθεί να σώσει την πολιτική της καριέρα. Ζούμε σε μια κοινωνία που η εξουσία νιώθει τόσο δυνατή που θεωρούν ότι ακόμα και αν φτάσουν στο σημείο να βιάζουν ανήλικα παιδιά δε θα τους αγγίξει κανένας. Δεν μπορεί η πολιτική εξουσία να απευθύνεται στους ανθρώπους του θεάτρου και να λέει “εσείς που ξέρατε γιατί δεν μιλάγατε;”», συνέχισε.

«Όταν βάζουμε ανθρώπους σε τέτοιες θέσεις οφείλουμε να ψάχνουμε τα πάντα»

«Το δημοσίευμα με τη μαρτυρία του Νίκου Σ. υπάρχει από τις 6 Φλεβάρη. Πόσες μέρες έχουν περάσει; Σχεδόν δύο βδομάδες. Αυτές τις δύο βδομάδες επικοινώνησε η υπουργός με τη δημοσιογράφο που πήρε τη συνέντευξη; Επικοινώνησε με το παιδί; Γιατί δε μιλάμε για φήμες, στις 6 Φλεβάρη υπάρχει καταγγελία επώνυμη», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν ζητάω από την υπουργό να επιτελέσει τον ρόλο της δικαιοσύνης. Δεν ζητάω από την υπουργό να παραιτηθεί επειδή γνώριζε. Αν γνώριζε η υπουργός θα ζητούσε να παρέμβει εισαγγελέας και για την υπουργό. Ζητάω να παραιτηθεί η υπουργός επειδή δεν γνώριζε. Όταν βάζουμε ανθρώπους σε τέτοιες θέσεις οφείλουμε να ψάχνουμε τα πάντα. Ακόμα και μία φήμη να υπάρχει θα πρέπει να την αναζητήσουμε ως υπεύθυνοι στην πολιτική ηγεσία», είπε -μεταξύ άλλων- απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν έπρεπε η υπουργός να παίξει τον ρόλο της δικαιοσύνης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου