ΕΛΛΑΔΑ

«Σε ευχαριστώ Κώστα»

σε-ευχαριστώ-κώστα-370980

Η στάση που τήρησε ο Κώστας Καραμανλής κατά την κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής ικανοποίησε ιδιαίτερα τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος ανέβηκε στο γραφείο του αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας προκειμένου για να τον ευχαριστήσει.

Αν. Σαμαράς «Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα»Κ. Καραμανλή «Έπραξα αυτό που ήταν αναγκαίο για την χώρα»

Αυτός ήταν ο σύντομος διάλογος που διημείφθη μεταξύ των δύο αντρών. Η θετική ψήφος του Κώστα Καραμνλή για το νέο μνημόνιο δεν ήταν ο μόνος λόγος που χαροποίησε τον Πρόεδρο της ΝΔ.

Στην Συγγρού γνώριζαν ότι τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκαν τον πρώην πρωθυπουργό στο πολιτικό του γραφείο στην πλατεία Μαβίλης αρκετοί από τους βουλευτές που ήθελαν να καταψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση. Ζητούσαν την γνώμη του για το τι θα πρέπει να πράξουν.

Ο Κώστας Καραμανλή ήταν κάθετος: «Θα πρέπει να ψηφίσετε είναι αναγκαίο κακό, αλλιώς η χώρα δεν θα σωθεί. Αλλά την επόμενη μέρα θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές». Αυτό επαναλάμβανε διαρκώς ο πρώην Πρωθυπουργός στους βουλευτές που τον επισκέφθηκαν και δεν ήταν λίγοι…. Τα όσα έλεγε ο Κώστας Καραμανλή έγιναν γνωστά στον Πρόεδρο του κόμματος κάτι που όπως αποδείχθηκε εκτίμησε ιδιαίτερα.

Από την Αράχωβα στην βουλή

Ο Πρώην Πρωθυπουργός εμφανίστηκε στην βουλή την Κυριακή στις 7 το απόγευμα. Ήξερε ότι το εκείνο το βράδυ δεν θα ήταν καθόλου εύκολο για τη ΝΔ. Ήδη είχε πάρει μηνύματα από βουλευτές που ζητούσαν να τον δουν. Είχε προηγηθεί ένα τριήμερο στην Αράχωβα μαζί με την οικογένεια του και δύο φιλικά ζευγάρια. Οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν για να ανέβουν στην χιονοδρομική πίστα καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι, ενώ η βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα δεν τον άφησε να κάνει την αγαπημένη του πεζοπορία. Real.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου