ΕΛΛΑΔΑ

Διάσημος σεφ πλήρωσε πολύ ακριβά τα κρητικά βότανα

διάσημος-σεφ-πλήρωσε-πολύ-ακριβά-τα-κρ-697846

Εν μέσω κορονοϊού έφτασε στην Κρήτη ο γνωστός και βραβευμένος με Michelen Γάλλος σεφ και επιχειρηματίας Erwann de Kerros. Μόνο που το πλήρωσε 5.000 ευρώ…

Ο διάσημος Γάλλος σερ και επιχειρηματίας, έφτασε στην Κρήτη πριν από λίγες μέρες, εν μέσω lockdown λόγω κορονοϊού. Στόχος του να αγοράσει κρητικά βότανα για τα εστιατόριά του. Αυτό ήταν που πλήρωσε τόσο ακριβά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», ο Γάλλος σεφ έφτασε στην Κρήτη την περασμένη Τρίτη, με το διάσημο σκάφος του και έναν συνεργάτη του.

Όταν όμως ζήτησε να δέσει στο λιμάνι του Ηρακλείου, το Λιμεναρχείο τον ενημέρωσε ότι απαγορεύεται εξαιτίας των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Εκείνος, όμως, δεν «άκουσε» τις προειδοποιήσεις και αποφάσισε να αγκυροβολήσει στο Ηράκλειο. Και τότε «έπεσε» το πρόστιμο των 5.000 ευρώ, το οποίο σημειώνεται ότι ο Γάλλος σεφ πλήρωσε σχεδόν αμέσως.

Σύμφωνα με πληροφορίας, ο Erwann de Kerros αγόρασε από την Κρήτη περίπου μισό τόνο θυμάρι, ρίγανη και δίκταμο ενώ στη συνέχεια συνέχισε το ταξίδι του για άλλες χώρες προκειμένου να προμηθευτεί όλα όσα χρειάζεται για τις επιχειρήσεις του.

Γεννημένος το 1970, ο Erwann de Kerros μετά την ενηλικίωσή του ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, έμαθε τα μυστικά των μπαχαρικών και των βοτάνων, κάνοντας επάγγελμα την αγάπη του αυτή. Όταν επέστρεψε στη Γαλλία δημιούργησε την εταιρία “Terre exotique” το 1998 και ξεκίνησε την εμπορία μπαχαρικών και καρυκευμάτων.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου