ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη του πρέσβη της Ελλάδας, Βασίλη Κασκαρέλη, στο τηλεοπτικό δίκτυο «PBS»

συνέντευξη-του-πρέσβη-της-ελλάδας-βασ-371513

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και τα μεγάλα κόμματα επιθυμούν να αλλάξει η χώρα, τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Βασίλης Κασκαρέλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοφιλή εκπομπή «NewsHour», της αμερικανικής δημόσιας τηλεόρασης PBS.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ταραχές της Κυριακής και ότι πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα «φαίνονται απρόθυμοι» να δεχθούν τα μέτρα λιτότητας, ο κ. Κασκαρέλης ανέφερε ότι «η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή, αλλά, από την άλλη πλευρά», όπως είπε, «εξτρεμιστές υπάρχουν σε κάθε χώρα» και ότι «τα θλιβερά επεισόδια προκλήθηκαν από πολύ καλά οργανωμένες ομάδες αναρχικών».

Ο Έλληνας πρέσβης στην αμερικανική πρωτεύουσα σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού διαδήλωνε ειρηνικά στους δρόμους της Αθήνας, περιμένοντας την έκβαση της ψηφοφορίας του Κοινοβουλίου.

Σε παρατήρηση-ερώτηση ότι πολλοί Έλληνες φοβούνται ότι αυτά τα μέτρα λιτότητας θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα και ότι θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια «μακροπρόθεσμη οικονομική κατήφεια» και αν νομίζει ότι αυτό μπορεί να αποφευχθεί, ο κ. Κασκαρέλης απάντησε ευθέως ότι «μπορεί να αποφευχθεί», προσθέτοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις γι’ αυτή την πτυχή του προβλήματος με τους εταίρους μας στις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου