ΕΛΛΑΔΑ

Σήφης Βαλυράκης: Εξελίξεις στην υπόθεση – Για ποιους θα αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο

σήφης-βαλυράκης-εξελίξεις-στην-υπόθε-703461

Η έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Οι εξελίξεις το τελευταίο 48ωρο ήταν ραγδαίες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου βούλευμα που εξεδόθη κάνει λόγο για κακουργηματικές πράξεις κάποιων, που οδήγησαν στον θάνατο τον πρώην υπουργό. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και όχι μόνο. Εκτός από το τηλεφωνικό απόρρητο, το βούλευμα για τις κακουργηματικές πράξεις που οδήγησαν στο θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, θα «ξεκλειδώσει» και δεδομένα από άλλες συσκευές, όπως πχ GPS.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διατάχθηκε μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους περίπου 50 ψαράδες που κλήθηκαν από τις αρχές να καταθέσουν, η άρση που θα γίνει θα αφορά 6 έως 10 άτομα. Πρόκειται για εκείνους που φαίνεται να έχουν βγει στη θάλασσα το διάστημα 11:00 με 14:00.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, στο παιχνίδι των ερευνών μπήκε, ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Βαλυράκη, ο πρώην στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ Μανώλης Σφακιανάκης, μάστερ στα ηλεκτρονικά, προκειμένου να συνδράμει στο κομμάτι των ψηφιακών πειστηρίων. Ο Μανώλης Σφακιανάκης, με τις γνώσεις και την εμπειρία του, θα βοηθήσει στο να βρεθούν και να αναλυθούν ψηφιακά στοιχεία που θα οδηγήσουν στο να ριχθεί φως στις τελευταίες στιγμές του Σήφη Βαλυράκη και να βρεθεί όποιος τον οδήγησε στο θάνατο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου