ΕΛΛΑΔΑ

Αίσιο τέλος για το ζευγάρι που απειλούσε να πέσει από το μπαλκόνι του ΟΕΚ

αίσιο-τέλος-για-το-ζευγάρι-που-απειλού-371798
Αίσιο τέλος είχε το δράμα του ΟΕΚ, όπου από το πρωί ένα ζευγάρι απειλούσε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από το μπαλκόνι του κτηρίου, καθώς τελικά μεταπείστηκαν, και οι δύο και απομακρυνόμενοι από το κενό, δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.
Το δράμα ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.30, όταν η γυναίκα που εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός στον ΟΕΚ βγήκε στο μπαλκόνι του 3ου ορόφου μαζί με τον άνδρα της, που είναι εργοδηγός, και απειλούσαν και οι δύο να αυτοκτονήσουν. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και η Πυροσβεστική και προσπάθησαν να μεταπείσουν το ζευγάρι να μην κάνουν πράξη την απειλή τους. Παράλληλα, ακριβώς κάτω από το μπαλκόνι τοποθετήθηκε ειδικό προστατευτικό στρώμα, για την περίπτωση που συμβεί το χειρότερο.
Τελικά, ο άνδρας πείστηκε να μπει ξανά μέσα στο κτίριο. Η γυναίκα του όμως, προφανώς σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση παρέμεινε στο μπαλκόνι για αρκετή ώρα ζητώντας να συναντήσει τον ο υπουργό Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.
Οι δύο υπάλληλοι που είναι από την Πρέβεζα διαμαρτύρονταν για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τον ΟΕΚ αφήνοντας στον δρόμο 1400 υπαλλήλους. Όπως είπαν στους αστυνομικούς και πυροσβέστες που βρίσκονται σε επαφή μαζί τους, έχουν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες και μετά τις πρόσφατες περικοπές αλλά και την απειλή απόλυσής τους δεν έχουν χρήματα για να το φροντίσουν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνάδελφοί τους είχαν συγκεντρώσει χρήματα πρόσφατα ώστε να τους ενισχύσουν οικονομικά.
Στις 3 το μεσημέρι και μετά από 4 και πλέον ώρες παραμονής ένα βήμα πριν από το κενό, η απελπισμένη εργαζόμενη σηκώθηκε όρθια στο περβάζι προκαλώντας τις κραυγές του κόσμου και των αστυνομικών-πυροσβεστών που της φώναζαν «Όχι» για να μην προχωρήσει.
Τελικά το περιστατικό έληξε, με την γυναίκα να απομακρύνεται και αυτή από το μπαλκόνι.
Ο ΟΕΚ βρίσκεται υπό κατάληψη από τη Δευτέρα, μετά την ψήφιση του νέου Μνημονίου από τη Βουλή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου