ΕΛΛΑΔΑ

Τρόμος στην Αργυρούπολη: Συμμορίες νεαρών μαχαιρώνουν και ληστεύουν ανηλίκους

τρόμος-στην-αργυρούπολη-συμμορίες-νε-769200

Την ώρα που η ειδική ομάδα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ελληνικού Αργυρούπολης που κατάφερε σε λιγότερο από 24 ώρες να ταυτοποιήσει τρεις από τους ανήλικους μαχαιροβγάλτες της άγριας επίθεσης σε βάρος δύο μαθητών το περασμένο Σάββατο και να τους περάσει χειροπέδες, συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών της «άγουρης» συμμορίας, γονείς και μαθητές των σχολείων Ελληνικού – Αργυρούπολης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δράση των ανήλικων παραβατών.

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, κάνει λόγο για συμμορίες ανηλίκων που προέρχονται από άλλους δήμους και δρουν ανεξέλεγκτα επισημαίνοντας πως η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο ενώ δηλώνει ότι συγκεντρώνει στοιχεία τα οποία θα παραδώσει μέσα στις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα. «Είναι αδιανόητο συμμορίες ανηλίκων, προερχόμενες από άλλο δήμο, να μαχαιρώνουν και να ληστεύουν συνομήλικούς τους σε κεντρικές πλατείες της πόλης μας μπροστά σε οικογένειες και παιδιά. Πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» επισημαίνει στο protothema.gr. και σπεύδει να προσθέσει πως «Έχουμε καταγγείλει σε όλους τους αρμόδιους φορείς, με επιστολές μας επανειλημμένως ανάλογα περιστατικά. Όλη αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν μπορεί να είναι πλέον ανεκτή. Για λίγα εκατοστά, το παιδάκι θα έτρωγε την μαχαιριά στην καρωτίδα, και σήμερα θα ήταν νεκρό. Όταν επιτίθενται στα παιδιά μας, σε πλατείες, στο βουνό και σε δημόσιους χώρους, κανένας πλέον δεν μπορεί να σιωπά».

Ο κ. Κωνσταντάτος όπως αναφέρει είναι αποφασισμένος να δώσει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. «Θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να αποτρέψω να συμβούν και άλλα τέτοια γεγονότα διότι αύριο μπορεί να γίνουν τα παιδιά μας θύματα αυτών των συμμοριών. Τις επόμενες ημέρες αφού συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία, θα επισκεφθούμε την εισαγγελία και για το λόγο αυτό, καλούμε τους γονείς, του συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, την σχολική κοινότητα και όποιον μπορεί να συμβάλει προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, να με ενημερώσουν για όλα τα περιστατικά βίας και bullying που ασκούνται στις πλατείες, στους δημόσιους χώρους, ακόμα και στα σχολεία».

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος

Μάλιστα όπως υπογραμμίζει το πρόβλημα εστιάζεται και στα τμήματα ασφαλείας καθώς «όπως ενημερώθηκα τα τμήματα ασφαλείας
δεν έχουν δυναμικό να διαθέσουν για την αστυνόμευση της πόλης και την καταπολέμηση αυτών των συμμοριών, καθώς πάρα πολλοί αστυνομικοί αποσπώνται σε άλλες υπηρεσίες εκτός δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, με συνέπεια να μην υπάρχει παρουσία τους σε σημεία όπου οι συμμορίες κάνουν επίδειξη δύναμης τρομοκρατώντας, βανδαλίζοντας και καταστρέφοντας την πόλη μας. Οι δημότες μας πλέον δεν νιώθουν ασφάλεια» .

Μπουνιές και μαχαιρώματα για ένα κινητό και τα χαρτζιλίκια

Η άγρια ληστρική επιδρομή από την ομάδα των άγουρων παραβατών που σκορπάει τον τρόμο σε μαθητές και λίγο έλειψε να «πάρει» τη ζωή ενός 17χρονου παιδιού, σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο.

Ήταν λίγο πριν τις 7 το απόγευμα. Μια ομάδα περίπου 30 ανηλίκων κατέβηκε από την Άνω Γλυφάδα με άγριες διαθέσεις. Κοντά στην πλατεία Έλενας Βενιζέλου, εντοπίζουν το πρώτο τους θύμα. Έναν16χρονο τον οποίο ξυλοκοπούν με μπουνιές για να του αρπάξουν το κινητό του. Όμως δεν σταματούν εκεί. Δέκα λεπτά αργότερα βρίσκουν έναν 17χρονο στον οποίο επιτίθενται, αυτή τη φορά όχι με μπουνιές αλλά με μαχαίρι, το οποίο καρφώνουν στο σώμα του για να τον ληστέψουν. Το παιδί μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου οι γιατροί του έκαναν ράμματα και ευτυχώς οι μαχαιριές που δέχτηκε κοντά στην καρωτίδα δεν στάθηκαν μοιραίες. Οι αξιωματικοι του Τμήματος Ασφαλείας Ελληνικού – Αργυρούπολης χωρίς να χάσουν χρόνο αξιοποίησαν όλα τα στοιχεία και μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τρεις από τους δράστες ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών της άγουρης συμμορίας συνεχίζεται.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου