LIFE STYLE

Δήμητρα Παπαδήμα: Νέα καταγγελία σοκ για σεξουαλική κακοποίηση

δήμητρα-παπαδήμα-νέα-καταγγελία-σοκ-γ-769342

Σοκ προκαλεί ο καταιγισμός καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και εργασιακό εκφοβισμό και στον χώρο του Πολιτισμού. Μετά τις καταγγελίες έξι γυναικών ηθοποιών κατά του Γιώργου Κιμούλη για ψυχολογική και λεκτική βία, η Δήμητρα Παπαδήμα μιλά για ό,τι της συνέβη στην επαγγελματική της πορεία.

Η ηθοποιός κατήγγειλε μέσω του Mega, ότι προ ετών υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από σκηνοθέτη νεαρής ηλικίας. Ο συγκεκριμένος άνδρας άσκησε -σύμφωνα με την ηθοποιό- σεξουαλική βία εις βάρος της, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η ίδια στον ψυχίατρο.

“Είμαι έτοιμη να μιλήσω στον εισαγγελέα”

Παράλληλα, η κα. Παπαδήμα αποκάλυψε πως έχει υποστεί βία όλων των ειδών, από νεαρή ηλικία. Η ίδια δηλώνει πως χρειάστηκε ακόμα και φαρμακευτική αγωγή, για να ξεπεράσει τα βιώματά της και ξεκαθαρίζει πως είναι έτοιμη να αποκαλύψει ακόμη και το πρόσωπο του γνωστού σκηνοθέτη – ηθοποιού στον εισαγγελέα.

Δέχτηκα μία σεξουαλική βία την ώρα της παράστασης, σε παράσταση, που αυτό αν μου ζητηθεί από τον εισαγγελέα, ευχαρίστως να πάω να το καταθέσω. Κι αυτό από άνθρωπο με εξουσία και νέας ηλικίας. Με έστειλε μέχρι την ψυχιατρική κλινική του Σισμανόγλειου. Αν μου ζητήσει εισαγγελέας να καταθέσω, έχω να καταθέσω πάρα πολλά και να μπούνε πράγματα στη θέση τους, αν μπορεί να γίνει αυτό ποτέ”, είπε.

Όπως εξομολογείται, ο φόβος της ανεργίας την έκανε να μείνει σιωπηλή όλο αυτό το διάστημα. Πάντως, δεν δίστασε να αμυνθεί σε όσους επιχείρησαν να την παρενοχλήσουν, αδιαφορώντας για το τίμημα.

Η ηθοποιός είχε μιλήσει για το θέμα αυτό και στις 4 Νοεμβρίου 2020 σε συνέντευξη που είχε δώσει τότε στην εκπομπή “Pop up” του Alpha.

Η Δήμητρα Παπαδήμα είχε πει ότι έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και όχι μόνο μία φορά στον χώρο εργασίας της, περιγράφοντας μάλιστα και τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε. “Έχω δεχτεί βία, σεξουαλική παρενόχληση που εκεί λες “τώρα, σκοτώνω ή δε σκοτώνω;”. Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας, έχω δώσει σφαλιάρες, έχω διαλύσει γραφεία” είχε δηλώσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου