ΕΛΛΑΔΑ

Σήφης Βαλυράκης: Εν αναμονή για το πόρισμα του ιατροδικαστή -Τα πιθανά σενάρια του θανάτου του

σήφης-βαλυράκης-εν-αναμονή-για-το-πόρι-771488

Το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής, οι συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε νεκρός ο Σήφης Βαλυράκης και το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη στιγμή που τηλεφώνησε η σύζυγος του στο Λιμεναρχείο μέχρι να εντοπιστεί νεκρός από τους άνδρες του Λιμενικού, αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Τα σενάρια που εξετάζονται

Άγνωστο παραμένει αν χτύπησε σε κάποιο σημείο του σκάφους πριν πέσει στο νερό, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του ή αν ελικά αναγκάστηκε να κολυμπήσει για ώρα στη θάλασσα μέχρι που τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του.

Το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο είναι να γλίστρησε και να χτύπησε σε κάποιο σημείο του σκάφους με αποτέλεσμα να ζαλιστεί και να χάσει την ισορροπία του πέφτοντας στο νερό ενώ το σκάφος συνέχιζε την πορεία του, πράγμα που δείχνει και η αναμμένη μηχανή.

Μια άλλη εκδοχή που δίνουν άνδρες του Λιμενικού που συμμετείχαν στις έρευνες, είναι να γλίστρησε και να χτύπησε στην προπέλα του σκάφους και στη συνέχεια να τραυματίστηκε σοβαρά και στο χέρι, καθώς όταν η σωρός του ανασύρθηκε διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ακρωτηριασμό σε δάχτυλο του αριστερού χεριού του.

Εξετάζεται και το ενδεχόμενο να συγκρούστηκε με δεύτερο σκάφος καθώς προσπαθούσε με όλες του τις δυνάμεις να κολυμπήσει για να βγει στη στεριά.

Η τελευταία μοιραία βόλτα

Ο πρώην υπουργός έχει εξοχικό σπίτι στην Ερέτρια όπου και βρέθηκε το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πάει βόλτα με το φουσκωτό σκάφος του στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο Σήφης Βαλυράκης είχε αναχωρήσει στις 2:00 το μεσημέρι από την Ερέτρια με φουσκωτό σκάφος το οποίο βρέθηκε αργότερα από ένα αλιευτικό, προσαραγμένο νοτιοανατολικά στη νησίδα Αγία Τριάδα (Ασπρονήσι) χωρίς επιβάτες, με τη μηχανή να δουλεύει και με δύο ψαροντούφεκα στο εσωτερικό του.

Σε αυτό το σημείο βρέθηκε νεκρός

Το σημείο όπου βρέθηκε ο σορός του Σήφη Βαλυράκη, περιγράφει σε βίντεο μέλος της ΕΣΔΔΕ Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Διάσωσης Εύβοιας.

Σύμφωνα με το μέλος, η βάρκα βρέθηκε ένα μίλι μακριά ανάμεσα στο νησί Παπανικολάου ή Αγία Τριάδα με Ασπρονήσι.

Σε κάθε περίπτωση περισσότερα στοιχεία για το θάνατο του πρώην υπουργού αναμένεται να προκύψουν από τη νεκροψία νεκροτομή.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου