ΕΛΛΑΔΑ

Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία το νέο μνημόνιο

εγκρίθηκε-με-ευρεία-πλειοψηφία-το-νέο-373869

Η νέα δανειακή σύμβαση υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής.Ωστόσο, την επόμενη μέρα της έγκρισης του νέου μνημονίου το πολιτικό σύστημα δεν θα έχει καμία σχέση με όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.Οι διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από την επίσημη γραμμή των κομμάτων τους να υπερψηφίσουν τη συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα, αναγκάζουν τις ηγεσίες των αποκαλούμενων μεγάλων κομμάτων να διαγράψουν τους αμφισβητίες από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.

Ερώτημα είναι τι θα πράξουν τα κόμματα με όσους βουλευτές ψήφισαν παρόντες, ή "ναι επί της αρχής ωστόσο καταψήφισαν επιμέρους άρθρα της νέας δανειακής σύμβασης όπως συνέβη με αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Μεγάλο είναι το πλήγμα για τον Αντώνη Σαμαρά που άκουσε βουλευτές της ΝΔ όπως ο Χρήστος Ζώης, η Μαρία Κόλλια, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Παναγιώτης Μελάς να καταψηφίζουν παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς είχε επιβάλλει κομματική πειθαρχία προειδοποιώντας τους αντάρτες ότι οι δρόμοι τους με το κόμμα της ΝΔ θα χωρίσουν. Άγνωστο είναι επίσης τι θα συμβεί με τους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη που διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και είπαν "ναι" στο νέο μνημόνιο

Protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου