ΕΛΛΑΔΑ

Άγνωστοι έκαναν γυαλιά καρφιά το Εργατικό Κέντρο Χανίων

άγνωστοι-έκαναν-γυαλιά-καρφιά-το-εργα-773855

Μεγάλης έκτασης ζημιές στο εσωτερικό του κτηρίου όπου στεγάζεται το Εργατικό Κέντρο Χανίων επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη προκάλεσαν άγνωστοι που κατά τη διάρκεια της νύκτας εισέβαλαν στο κτήριο.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή το πρωί από μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου που αμέσως ειδοποίησε τον πρόεδρο Γιάννη Μανωλικάκη και την Ελληνική Αστυνομία.

Οι εισβολείς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ε.Κ. κατάφεραν να μπουν μέσα σε αυτό από το παράθυρο του γραφείου του που βρίσκεται στον α’ όροφο και έφυγαν από την κεντρική είσοδο του Εργατικού Κέντρου.

Κατά την παραμονή τους μέσα σε αυτό δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν στα γραφεία της διοίκησης, στα γραφεία των πρωτοβάθμιων σωματείων, ακόμα και στο κυλικείο, παραβιάζοντας τις εσωτερικές πόρτες των γραφείων και στους τρεις ορόφους του κτηρίου, ενώ άνοιξαν ντουλάπες και συρτάρια πετώντας στο πάτωμα ό,τι υπήρχε μέσα και κατέστρεψαν έπιπλα.

Έγγραφα, αναλώσιμα υλικά, γραφική ύλη, ηλεκτρικές συσκευές σκορπίστηκαν σε κάθε σημείο του Εργατικού Κέντρου, ενώ οι δράστες δεν αφαίρεσαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρίσκονταν στα γραφεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ε.Κ οι ζημιές είναι μεγάλες, ενώ ο ίδιος εκτιμά ότι κίνητρο των δραστών ήταν να αποσπάσουν χρήματα που ωστόσο δεν φυλάσσονται στο Κέντρο.

Όπως δήλωσε ο κ. Μανωλικάκης, « τα μόνα χρήματα που βρήκαν ήταν περίπου 50 ευρώ που υπήρχαν σε κουμπαρά για την ενίσχυση των σκοπών φιλανθρωπικού σωματείου. Χρήματα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων δεν υπάρχουν».

«Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Δεν έχω τι να πω, η εικόνα μιλάει από μόνη της. Χτυπήθηκε «το σπίτι», των εργαζομένων» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ε.Κ., ενώ κατατέθηκε μήνυση στην ΕΛ.ΑΣ.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου