Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου

Τελευταία ενημέρωση: 2021-01-22, 18:19:10
Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου

Το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων από την 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την επίσημη ενημέρωση. 

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τις λεγόμενες "κόκκινες" περιοχές θα λειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια και όχι τα Λύκεια. 

Η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα θρανία θα πρέπει να συνοδευτεί από τα εξής μέτρα:

- υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, 
- διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, 
- σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, 
- χρήση αντισηπτικών, 
- σχολαστικοί καθαρισμοί, 
- τακτικοί αερισμοί των χώρων, 
- ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.
- σχολικοί εορτασμοί με μέτρα, 
- επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα, κ.α.

Επιπλέον, και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, όπως και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Για παράδειγμα μόλις αυτήν την εβδομάδα έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον Ασπρόπυργο, περιοχή με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, και δεν είχαμε ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα. 

Επίσης έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί η ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr, μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό. Ενημερώνονται για το ραντεβού τους μέσω SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Είναι μέτρο καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία. 

Διευκρινίζεται: 

-    Στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, στις λεγόμενες "κόκκινες" περιοχές, τα Λύκεια θα λειτουργούν για την ώρα εξ αποστάσεως, με τηλεκπαίδευση, και όχι δια ζώσης. Τα Λύκεια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και στις περιοχές αυτές. 

-    Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές (όπως Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) παραμένουν για την ώρα σε εξ αποστάσεως λειτουργία. 

Επιπλέον, το υπουργείο επισημαίνει ότι: ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες που έχουν προκύψει στη φοιτητική κοινότητα, φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο μισθωμένο ακίνητο, θα μπορούν να το κάνουν στο πλαίσιο μετακίνησης συνολικής διάρκειας έως 3 ημερών με απαραίτητο δικαιολογητικό τη λήξη του σχετικού μισθωτηρίου.

Δείτε και το ρεπορτάζ του OPEN TV 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=