Πώς θα γιορτάσουν τα σχολεία τους Τρεις Ιεράρχες – Διευκρινίσεις υπ. Παιδείας για τον εκκλησιασμό

Τελευταία ενημέρωση: 2021-01-21, 22:09:06
Πώς θα γιορτάσουν τα σχολεία τους Τρεις Ιεράρχες – Διευκρινίσεις υπ. Παιδείας για τον εκκλησιασμό

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.

Πρόκειται για την παραμονή της ημέρας εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, ενώ οι εκδηλώσεις αυτές όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας θα έχουν διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες.

Mε απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα, στην περιοχή, υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον Covid 19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, μπορεί να  παραστεί το σχολείο στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο.

Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Υπενθυμίζεται πως δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Ωστόσο προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επιστροφή και των υπόλοιπων μαθητών στα θρανία τους. Σε κάθε περίπτωση η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει αύριο και θα εισηγηθεί επί του θέματος, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

tanea.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=