ΕΛΛΑΔΑ

Σύψας: Δύσκολοι μήνες για την πανδημία οι Ιανουάριος και Φεβρουάριος

σύψας-δύσκολοι-μήνες-για-την-πανδημία-777827

Για το ρίσκο του ανοίγματος των καταστημάτων, αλλά και για τα επόμενα βήματα της χώρας μας, μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.

Όπως είπε, τα μαγαζιά άνοιξαν με κάποιο ρίσκο και αν υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων κοροναϊού, τότε θα κλείσουν ξανά.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα «το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν είναι χωρίς ρίσκο. Υπάρχει κίνδυνος αλλά αυτή τη στιγμή η επιδημία είναι σε σταθερή κατάσταση και μας επιτρέπει να πάρουμε αυτό το λελογισμένο ρίσκο».

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η επιτροπή των επιστημόνων εισηγήθηκε να ανοίξουν τα μαγαζιά, με δύο προϋποθέσεις: «η μία ήταν να γίνονται πολλά τεστ και ότι αν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά στην επιδημία, τα μέτρα αυτά θα αρθούν άμεσα».

Επόμενο κομμάτι τα σχολεία

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο «κομμάτι» της κοινωνίας που θα ανοίξει, θα είναι τα σχολεία. Γυμνάσια και Λύκεια, αφού μέχρι στιγμής έχουν επαναλειτουργήσει μόνο τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.

«Τα σχολεία προηγούνται. Αν η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας επιτρέψει κάποιο άνοιγμα αυτό θα είναι τα σχολεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η εστίαση θα ανοίξει τελευταία. Μάλιστα, επεσήμανε, ότι η επιδημιολογική επιβάρυνση τις γιορτές, δεν ήταν μεγάλη, ακριβώς γιατί ήταν κλειστή η εστίαση.

«Η εστίαση θα ανοίξει τελευταία… Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες. Πρέπει να παραμείνει η σταθερότητα» κατέληξε.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου