ΕΛΛΑΔΑ

Αργεί το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων- Τι περιμένουν οι ειδικοί για να αποφασίσουν

αργεί-το-άνοιγμα-γυμνασίων-λυκείων-τι-779331

«Μέχρι στιγμής έχουμε ανοίξει τα σχολεία και μόλις κάναμε ένα γενναίο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Γι΄αυτό πρέπει να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να ανοίξουμε με ασφάλεια τις υπόλοιπες βαθμίδες των σχολείων», ανέφερε ο Ταραντίλης τονίζοντας πως πρέπει οι ειδικοί να έχουν επίσης στα επιδημιολογικά στοιχεία τόσο από το άνοιγμα των εορτών, όσο και από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τους ειδικούς θα χρειαστούν τουλάχιστον δέκα ημέρες ώστε να έχουν στα χέρια τους τα μαθηματικά μοντέλα με το αποτύπωμα που άφησε το άνοιγμα της αγοράς της επιδημίας. Επομένως αν οι ειδικοί περιμένουν και τα παραπάνω στοιχεία, τότε δύσκολα θα δώσουν το «οκ» για τα σχολεία αυτή την εβδομάδα.

Τα πρώτα στοιχεία από το άνοιγμα των σχολείων

Πάντως η εικόνα από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων είναι θετική,καθώς δεν χρειάστηκε να κλείσουν παρά μόνο 3 στα 10.000 τμήματα σε όλη την επικράτεια. Αισιόδοξα ήταν και τα αποτελέσματα από τον εθελοντικό έλεγχο των εκπαιδευτικών μας, καθώς την πρώτη εβδομάδα εντοπίστηκαν μόλις 7 κρούσματα στα περίπου 5.000 τεστ που έγιναν, δηλαδή ένα ποσοστό θετικότητας, μόλις 0,14%.

Οι ειδικοί συλλέγουν μέρα με τη μέρα τα στοιχεία καθώς θέλουν να είναι απόλυτα σίγουροι για το άνοιγμα και των άλλων βαθμίδων της εκπαίδευσης και φυσικά των φροντιστηρίων. Αν και τα στοιχεία από νηπιαγωγεία και δημοτικά είναι καλά, για Γυμνάσια και Λύκεια η απόφαση πρέπει να λάβει και άλλους παράγοντες. Οπως π.χ. ότι τα μεγαλύτερα παιδιά δεν πειθαρχούν ευκολότερα στα μέτρα, συμβάλλουν στην μετακίνηση του πληθυσμού στους δρόμους και δεν μπορούν να ελεγχθούν αν π.χ. μετά το σχολείο θα επιστρέψουν σπίτι ή θα μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή. Πληροφορίες, πάντως, από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι ως πρώτη αποδεκτή ημερομηνία για να ανοίξουν όλα τα σχολεία είναι η Δευτέρα 1 Φεβρουρίου, σε 15 ημέρες δηλαδή, και εφόσον το επιστρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία. Ακόμη κι αν γίνει αυτό βεβαίως, θα ισχύουν τα μέτρα για υποχρεωτική χρήση μάσκας, απολυμάνσεις κ.λπ.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου