ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση του Δήμου Θερμαϊκού στη ΔΕΗ – Οικογένειες χωρίς ρεύμα στον παγετό

μήνυση-του-δήμου-θερμαϊκού-στη-δεη-οι-779906

Χωρίς ρεύμα στο τσουχτερό κρύο αναμένεται να μείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας κάτοικοι της Επανομής του Δήμου Θερμαϊκού. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΔΕΗ στο GRTimes.gr τα σημεία βλάβης βρίσκονται σε περιοχές που είναι αδύνατη η πρόσβαση για τη ΔΕΗ λόγω του χιονιά. Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιώργος Τσαμασλής διαψεύδει μιλώντας στο GRTimes.gr τους ισχυρισμούς της ΔΕΗ, ενώ ανακοινώνει ότι ο δήμος πρόκειται να υποβάλει μήνυση τη Δευτέρα στη ΔΕΗ.

Δέκα οικογένειες στην περιοχή της Επανομής, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι με σοβαρά προβλήματα υγείας, πρόκειται να περάσουν τη νύχτα στο έλεος του τσουχτερού κρύου, καθώς οι βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη, και σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΔΕΗ στο GRTimes.gr, τα έργα αποκατάστασης πρόκειται να ξεκινήσουν αύριο, με το φως της ημέρας.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes.gr, οι κάτοικοι της περιοχής της Επανομής, έχουν επικοινωνήσει επανειλημμένα με τη ΔΕΗ κάνοντας έκκληση για αποκατάσταση των βλαβών, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει ικανοποιητική απάντηση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε υπάλληλος από το Τμήμα Βλαβών της ΔΕΗ, η πρόσβαση στα σημεία βλάβης είναι αδύνατη, καθώς δεν βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους της Επανομής. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, απαιτείται ερπυστριοφόρο ή κάποιο τρακτέρ προκειμένου συνεργεία της ΔΕΗ να μεταβούν στο σημείο, ενώ ταυτόχρονα, απαραίτητη κρίνεται η ύπαρξη του φωτός της ημέρας, καθώς απαιτείται ο εξονυχιστικός έλεγχος γραμμής χιλιομέτρων, για να μην διακινδυνεύσουν την ασφάλεια των κατοίκων σε περίπτωση κάποιου κομμένου σύρματος κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης. Σύμφωνα με το Τμήμα Βλαβών, η αποκατάσταση αναμένεται αύριο το πρωί, χωρίς να έχει διευκρινιστεί το πότε, μιας και οι υπάλληλοι δε μπορούν να είναι σίγουροι για το τι θα βρουν.

Δήμαρχος Θερμαϊκού: Θα υποβάλλουμε μήνυση στη ΔΕΗ τη Δευτέρα – Λένε δικαιολογίες

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού στο GRTimes.gr, η πρόσβαση στα σημεία βλαβών είναι παραπάνω από εφικτή, καθώς βρίσκονται σε κεντρικό δρόμο, ο οποίος είναι βατός.

«Είναι 100% δική τους ευθύνη που θα μείνουν οι άνθρωποι χωρίς ρεύμα. Η πρόσβαση είναι μια χαρά. Δε μου ζήτησαν ποτέ κάποιο όχημα ώστε να μεταβούν εγκαίρως και να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Αν το πρόβλημά τους είναι η πρόσβαση θα έπρεπε να μου το αναφέρουν. Λένε δικαιολογίες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμασλής

Μάλιστα, τονίζει ότι η περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, έχει μονίμως πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση, ενώ διαμηνύει μέσω του GRTimes.gr:

«Τη Δευτέρα, ο Δήμος Θερμαϊκού πρόκειται να υποβάλει μήνυση στη ΔΕΗ».

Πολιτική Προστασία: Δε λάβαμε καμία έκκληση για συνδρομή

Τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, φαίνεται να επιβεβαιώνει και η Πολιτική Προστασία. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης στο GRTimes.gr, η πολιτική προστασία δεν είχε καμία ενημέρωση για δυσκολίες στην πρόσβαση στην περιοχή όπου σημειώθηκαν βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου