ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στο μετρό: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο ανήλικους

επίθεση-στο-μετρό-ποινική-δίωξη-σε-βαθ-780267

Ο εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματοςσε βάρος των δυο ανηλίκων για την επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη στο Μετρό.

Σκληρή στάση κράτησε ο εισαγγελέας απέναντι στους δύο ανήλικους που κατηγορούνται για την τρομακτική επίθεση στον σταθμάρχη του μετρό, στην Ομόνοια, την Τετάρτη.

Και αυτό γιατί όπως έγινε γνωστό προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ σε αυτά προστέθηκε και η απείθεια, καθώς τόσο ο 15χρονος, όσο και ο 17χρονος αρνήθηκαν να δώσουν τα αποτυπώματά τους, όταν έγινε η προσαγωγή τους στην ΓΑΔΑ.

Όσον αφορά τώρα τον ειδικό φρουρό που πρόσφατα είχε μπει στην ομάδα ΔΙΑΣ, ο οποίος βοήθησε στο να μην συλληφθούν οι δύο νεαροί δράστες της επίθεσης, ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Μετά την άσκηση της δίωξης οι τρεις κατηγορούμενοι της υπόθεσης οδηγήθηκαν στον ανακριτή.

Αναμένεται ωστόσο να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το θύμα έκανε παρατήρηση στα δύο αδέλφια επειδή είχαν τα πόδια τους πάνω στο κάθισμα και δεν φορούσαν μάσκα. Όταν βγήκαν έξω από τον συρμό του εξαπέλυσαν μία σοκαριστική επίθεση, ξυλοκοπώντας τον άγρια. Κάτι που καταγράφηκε από άλλον επιβάτη.

Αμέσως μετά μπήκαν σε άλλο τρένο και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι. Εκεί πήραν τηλέφωνο τη μητέρα τους και πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο. Αφού της είπαν τι έχει γίνει, εκείνη μίλησε με έναν ειδικό φρουρό που υπηρετεί στη ΔΙΑΣ, προκειμένου να την βοηθήσει στο πως θα κινηθεί από εκείνο το σημείο και μετά. Ο νεοπροσληφθείς αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reader.gr φέρεται να καθοδήγησε τους δύο ανήλικους στο τι πρέπει να κάνουν για να διαφύγουν της σύλληψης, χωρίς πάντως να τα καταφέρει καθώς η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών είχε όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου