ΕΛΛΑΔΑ

Πότε θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια – Τι είπε η Κεραμέως

πότε-θα-ανοίξουν-γυμνάσια-και-λύκεια-780614

Με το άνοιγμα δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών να είναι γεγονός, μεγάλη είναι η συζήτηση γύρω από το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της γ’ λυκείου.

Η πρώτη εβδομάδα επιστροφής των μαθητών στα θρανία κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όπως είπε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αφού όλοι «τήρησαν υποδειγματικά τα μέτρα».

Καμία υπόδειξη για άνοιγμα λυκείων

Το άνοιγμα των σχολείων γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, οι οποίοι πρότειναν ένα σταδιακό άνοιγμα των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Παρά την καλή εικόνα που έχουν δώσει μέχρι στιγμής τα σχολεία, «δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων», με το υπουργείο να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους.

Απαντώντας στις πληροφορίες που ήθελαν άνοιγμα μόνο της γ’ λυκείου, η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στο τραπέζι καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούν τους καθηγητές και την παρουσία τους στις τάξεις.

Παρόλο που η μέριμνα του υπουργείου είναι να ανοίξει το συντομότερο αφού οι μαθητές βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, οι ειδικοί θα αποφασίσουν πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες.

Πρόγραμμα για την ψηφιακή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

Η επέλαση του κοροναϊού δημιούργησε νέες συνθήκες και στην εκπαίδευση, με την χρήση ψηφιακών μέσων για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Σχετικά με το voucher των 200 ευρώ που θα δοθεί στους μαθητές προκειμένου να προμηθευτούν τάμπλετ και λάπτοπ, η υπουργός σημείωσε ότι οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί και «το συντομότερο δυνατό θα βγουν και οι λεπτομέρειες».

Ταυτόχρονα, «τρέχει» ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στόχο έχει την επιμόρφωσή τους σε ψηφιακές δεξιότητες.

«Επιμορφώνουμε τους εκπαιδευτικούς μας για να ενισχύσουμε τις ψηφιακές τους δεξιότητες».

«Εξαιρετικό» το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

«Εξαιρετικό» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο η υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ότι η φύλαξη των πανεπιστημίων και η ελεγχόμενη σε αυτά είσοδος, πρόκειται για «αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος».

Το ειδικό αυτό σώμα, θα αποτελείται από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, με ειδική στολή και μη πυροβόλα όπλα.

Συγκεκριμένα, θα φέρουν μαζί τους γκλοπ και σπρέι, ενώ θα υπάγονται στην Ελληνική Αστυνομία.

Το σώμα αυτό θα ξεκινήσει με το που ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ενώ στόχος του υπουργείου με την ψήφισή του είναι «να δοθεί στους φοιτητές το περιβάλλον που τους αξίζει».

Πέρα από το ειδικό αυτό σώμα, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα ισχύει από φέτος, έτσι ώστε «να ενισχυθούν οι ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να φοιτήσει κανείς», κατέληξε η Νίκη Κεραμέως.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου