ΕΛΛΑΔΑ

Παπανδρέου:Ψηφίστε ή παραιτηθείτε!

παπανδρέουψηφίστε-ή-παραιτηθείτε-375186
Οποιος υποστηρίζει ότι έχει συνειδησιακό πρόβλημα να παραιτηθεί όπως έκαναν και άλλοι. Η ψήφος εθνικής σημασίας είναι πάνω και από την κομματική πειθαρχίας, επισήμανε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν κλήθηκε από βουλευτές να ξεκαθαρίσει αν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας στην αυριανή ψηφοφορία.
Στον παρελθόν δεν έχω διστάσει να διαγράψω ακόμη και φίλους μου, συμπλήρωσε με νόημα, αποσαφηνίζοντας αυτό που είχε υπονοήσει στη βασική του τοποθέτηση.
Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου είπε στην παρέμβασή του:
Αύριο τα βλέμματα όλων των Ελλήνων, όλης Ευρώπης, όλου του κόσμου θα είναι στραμμένα εδώ στη Βουλή. Αυτές είναι ώρες ευθύνης απέναντι στην πατρίδα μας. Σηκώσαμε τη χώρα στις πλάτες μας. Τώρα που οι άλλοι αντιλαμβάνονται ότι είχαμε δίκιο, θα δώσουμε δικαίωμα σε κάποιους να ισχυριστούν ότι εμείς δεν είμαστε σοβαροί; Αύριο ζητώ και περιμένω να ψηφιστεί από όλους μας αυτή η ιστορική, δύσκολη συμφωνία που όμως εγγυάται πορεία χώρας.
Θα αρνηθούμε αύριο μια τέτοια προσπάθεια; Μίλησα για ψήφο εθνικής σημασίας που είναι κάτι περισσότερο από την ψήφο της κομματικής πειθαρχίας. Καλώ κάθε βουλευτή να υπερψηφίσει.
Από εκεί και πέρα προφανώς υπάρχει ευθύνη ηγεσίας, ποτέ δεν αρνήθηκα να αναλάβω δικές μου ευθύνες χωρίς τυπικά να επικαλεστώ κομματική πειθαρχία.
Πήγα και αποφάσεις δύσκολες όταν δεν τηρήθηκε αυτή η πειθαρχία για ανθρώπους που ήταν κοντά μου και φίλοι μου, δεν δίστασα.
Ζητώ να πειθαρχήσουμε λοιπόν απέναντι στην ευθύνη αυτή. Εάν υπάρχουν άτομα που έχουν πραγματικό συνειδησιακό πρόβλημα να παραιτηθούν, όπως έκαναν κάποιοι που παραιτήθηκαν από το βουλευτικό τους αξίωμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου