ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέθανε από κορονοϊό ο Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα Λεωνίδας Πελεκανάκης

πέθανε-από-κορονοϊό-ο-ολυμπιονίκης-στ-782356

Σοκ στον χώρο της ιστιοπλοΐας αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς ο 58χρονος Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης, ύστερα από μάχη με τον κορονοϊό.

Ο πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας εδώ και σχεδόν δύο μήνες πάλευε με τον κορωνοϊό, αλλά τελικά δεν κέρδισε τη μάχη. Μέχρι και τον Οκτώβριο, έπαιρνε κανονικά μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης και δεν είχε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Γεννήθηκε στις 22/11/1962 και ασχολήθηκε με το άθλημα της ιστιοπλοΐας από παιδική ηλικία. Ξεκίνησε κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και συνέχισε σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες όπως Finn, Star, Soling ενώ υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη είχαν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Soling to 1993.

Το 1984, πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή και κατέκτησαν την 6η θέση στην κατηγορία των Star στη διοργάνωση του Λος Άντζελες. Έλαβε μέρος στους Αγώνες του 2000 αλλά και του 2004.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου