ΕΛΛΑΔΑ

Κρέμασαν πανό έξω από τη Μητρόπολη Πειραιά: «Lockdown στην Εκκλησία»

κρέμασαν-πανό-έξω-από-τη-μητρόπολη-πει-786930

Το βράδυ της Τετάρτης άγνωστοι μετέβησαν και ανάρτησαν πανό έξω από τη μητρόπολη Πειραιά.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για το περιστατικό, ο διευθυντής του γραφείου της Μητρόπολης, το χαρακτήρισε “λυπηρό”, ενώ σημείωσε πως το τελευταίο διάστημα η Εκκλησία έχει γίνει στόχος, όπως και ο Μητροπολίτης ο οποίος “έχει σταθεί συμπαραστάτης σε αυτό τον αγώνα που γίνεται για την πανδημία”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η τρίτη φορά που στοχοποιείται ο συγκεκριμένος ναός.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Αλφιέρης μιλώντας και στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, το περιστατικό αυτό είναι λυπηρό και πρωτοφανές.

“Μας ενημέρωσαν χθες γείτονες για το περιστατικό και το λυπηρό μήνυμα. Η εκκλησία έχει στοχοποιηθεί το τελευταίο διάστημα και είναι ακόμα πιο λυπηρό γιατί στοχοποιείται ένας Μητροπολίτης ο οποίος έχει σταθεί συμπαραστάτης σε αυτό τον αγώνα που γίνεται για την πανδημία.

Είναι άδικο να στοχοποιείται ένας ιεράρχης που με αίσθημα ευθύνης έχει δώσει το δικό του στίγμα έχει θέσει και τα μέσα της Ιεράς Μονής Μητροπόλεως Πειραιώς στη διάθεση του κόσμου.

Ένας ιεράρχης που ζητάει να εμβολιαστεί από τους πρώτους και έχει εκφράσει ξεκάθαρα τη θέση του”.

“Ο Μητροπολίτης έχει στοχοποιηθεί αδίκως από συγκεκριμένες δυνάμεις. Η εκκλησίας είναι η ίδια η ζωή” τόνισε ο ίδιος και συνέχισε: “Η εκκλησία δεν μπορεί να αφήνει πίσω νεκρούς ή να θέλει νεκρούς. Η εκκλησία είναι μέρος της λύσης ενός μεγάλου προβλήματος που μας ακουμπάει όλους”.

Για την ιστορία αναφέρουμε πως το πανό έγραφε: “Πόσους νεκρούς ακόμα; Lockdown στην Εκκλησία”, ενώ είχε υπογραφή: ΕΚΧ Φαβέλα.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου