ΕΛΛΑΔΑ

Η πλατφόρμα για τα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

η-πλατφόρμα-για-τα-τεστ-σε-εκπαιδευτικ-787606

Ο ΕΟΔΥ ανοίγει μέσα στην εβδομάδα ειδική πλατφόρμα για δειγματοληπτικά τεστ κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς, που δεν θα αφορά όμως και στους μαθητές. Τα τεστ είναι προαιρετικά και καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία.

Με την επαναλειτουργία σχολικών μονάδων να βρίσκεται ουσιαστικά στον «αέρα», έπειτα από τις σημερινές δηλώσεις της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να συμβάλουν σε μια ακόμα πτυχή της κοινής προσπάθειας, η οποία αφορά την παρακολούθηση της διασποράς του κορονοϊού και την εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας» στο σχολικό περιβάλλον.

Για όσους αιτηθούν να κάνουν έλεγχο για COVID-19 θα τηρηθεί αυστηρά χρονική προτεραιότητα. Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται με προϊόντα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τα τεστ θα είναι δειγματοληπτικά δεν θα αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς.

Δείτε ΕΔΩ την πλατφόρμα

Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μίλησε, μεταξύ άλλων, για το σχέδιο του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων την Δευτέρα και ενημέρωσε για το άνοιγμα ειδικής πλατφόρμας για δειγματοληπτικά covid τεστ σε εκπαιδευτικούς.

Όπως είπε, «θα υπάρχει ειδική πλατφόρμα σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, όπου θα μπορούν να γραφτούν εκπαιδευτικοί και να κάνουν δειγματοληπτικά τεστ, σε όλη την επικράτεια, ώστε να έχουμε καλύτερη επιδημιολογική εικόνα για τα σχολεία. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για μεγάλο διάστημα, αλλά τα τεστ θα είναι δειγματοληπτικά δεν θα αφορούν σε όλους τους εκπαιδευτικούς».

Πρόκειται για κάτι ανάλογο με το testing.gov.gr, όπου όμως, όπως είπε, δηλώνουν λιγότεροι, κυρίως στην επαρχία και δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των 12 χιλιάδων ημερησίως διαγνωστικών τεστ που υπάρχει η δυνατότητα.

Με προτεραιότητα ηλικιακή θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στον γενικό πληθυσμό σημείωσε και ευχήθηκε στις 11 Ιανουαρίου που ανοίγει η σχετική πλατφόρμα να σπεύσουν να δηλώσουν όλοι, καθώς όπως ανέφερε, φαίνεται να έχουν πειστεί ήδη για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Όπως ανέφερε, έως τις 15 Φεβρουαρίου, θα έχει ολοκληρωθεί και ο δεύτερος εμβολιασμός σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Για το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε και στη χώρα μας είπε πως «φαίνεται να έχει μια αυξημένη μεταδοτικότητα, το παρατηρούμε, συνεχίζουμε και στα εργαστήρια τη συνεργασία για να δούμε εαν εντοπίσουμε και άλλα τέτοια στελέχη του ιού στη χώρα μας».

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου