ΕΛΛΑΔΑ

«Οχι» στην αποφυλάκιση του Εφραίμ

οχι-στην-αποφυλάκιση-του-εφραίμ-377018

Στη φυλακή θα παραμείνει ο ηγούμενος Εφραίμ, μετά την αρνητική απάντηση που έδωσε σήμερα στο αίτημά του για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης, με την επιβολή περιοριστικών όρων, η εφέτης ειδική ανακρίτρια της υπόθεσης των ανταλλαγών του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου.

Η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού με διάταξή της λέει, ακόμη μία φορά «όχι» στον Εφραίμ, κρίνοντας ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αποφυλάκισή του.

Θετική εισήγηση στο αίτημα του αρχιμανδρίτη Εφραίμ είχε υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών, Π. Μαντζούνης, ο οποίος έκρινε πως ο ηγούμενος μπορεί να απελευθερωθεί με την επιβολή περιοριστικών όρων και καταβολή ως χρηματική εγγύηση ποσού 200.000 ευρώ.

Ανάλογη θέση είχε διατυπώσει ο εισαγγελικός λειτουργός και μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου κρίνοντας ότι ο Εφραίμ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με όρους. Η πρόταση του εισαγγελέα δεν είχε βρει σύμφωνη την ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, η οποία θεωρούσε πως ο μοναχός πρέπει να προφυλακιστεί.

Πότε προφυλακίστηκε

Η προφυλάκιση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, που κρατείται μόνος σε κελί του καταστήματος Κορυδαλλού, είχε αποφασιστεί από το Συμβούλιο Εφετών, στις 23 Δεκεμβρίου, που συγκλήθηκε για να λύσει τη διαφωνία ανακρίτριας και Εισαγγελέα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου