ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στα Καλύβια: Τι ψάχνουν οι αρχές για τη δολοφονία του 60χρονου στο Κέντρο Υγείας

θρίλερ-στα-καλύβια-τι-ψάχνουν-οι-αρχές-796109

Στο παρελθόν του θύματος αναζητούν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής το κίνητρο του δολοφόνου για να λύσουν το γρίφο της εκτέλεσης του 60χρονου υπαλλήλου στο υπόγειο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας Καλυβίων. Αν και το προφίλ του θύματος δείχνει έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας, ήσυχο και σχεδόν αδιάφορο, παντρεμένο και πατέρα δύο παιδιών με «καθαρό» ποινικό μητρώο, οι αναλυτές προσπαθούν μέσα από μαρτυρίες και καταθέσεις να δουν αν έκρυβε μέσα του κάποιο μυστικό. Βγάζοντας το μυστικό του ίσως καταφέρουν να φθάσουν στον δολοφόνο. Τον σιωπηρό εκτελεστή του υπογείου πάρκινγκ που κατέστρωσε και ολοκλήρωσε ψύχραιμα το ακραίο σχέδιο για να πάρει προπαραμονή Χριστουγέννων με τρεις σφαίρες από το πιστόλι των 7.65 χιλιοστών στο κεφάλι και το πρόσωπο, τη ζωή του 60χρονου υπαλλήλου.

Μαρτυρίες

Οι profilers του Ανθρωποκτονιών, βλέπουν την υπόθεση της δολοφονίας του 60χρονου υπαλλήλου της γραμματείας του κέντρου υγείας ως μια υπόθεση πρόκληση. Έναν γρίφο για δυνατά μυαλά που πρέπει να καταφέρουν να λύσουν πριν χαθεί πολύτιμος χρόνος. Έτσι, αυτό που κάνουν σε πρώτη φάση είναι να κάνουν βουτιά στο παρελθόν του θύματος. Να δομήσουν το προφίλ του και να προσπαθήσουν να βρουν, αδυναμίες, κενά ακόμη και σκοτεινά σημεία που ενδεχομένως να υπήρχαν στη ζωή του και να τα κρατούσε καλά κρυμμένα. Έτσι, μέσα από καταθέσεις της συζύγου του, συγγενών, φίλων και συναδέλφων θα προσπαθήσουν να μάθουν αν ο 60χρονος είχε προσωπικά προβλήματα, οικονομικές διαφορές, αν είχε εκφράσει φόβους ή ανησυχία για κάτι. Στόχος είναι να σχηματίσουν έναν κύκλο υπόπτων ο οποίος προοδευτικά θα κλείνει μέχρι να διαπιστώσουν αν ανάμεσα τους υπάρχει ο σιωπηρός εκτελεστής υπογείου του παρκινγκ.

Ψάχνουν για πρόβα τζενεράλε μέσα από τις κάμερες

Ένα άλλο πεδίο ερευνών το οποίο εκτιμούν ότι θα τους δώσει πολύτιμα στοιχεία είναι το υλικό από τις κάμερες του κέντρου Υγείας και της περιοχής. Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών ψάχνουν για ύποπτες κινήσεις προσώπων, μηχανών και οχημάτων. Μέσα από το υλικό, προσπαθούν να συνθέσουν το σκηνικό της δολοφονίας. Και να δουν πως έστησε την ενέδρα θανάτου ο σιωπηρός εκτελεστής. Τι ώρα έφθασε, με τι όχημα, που ήταν κρυμμένος, που περίμενε το θύμα του. Πως έφυγε και τι δρομολόγιο ακολούθησε. Εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο πριν περάσει στην τελική φάση του σχεδίου του να έκανε την προηγούμενη ή τις προηγούμενες ημέρες πρόβα τζενεράλε. Παράλληλα, αναζητούν «περίεργα» στίγματα από κινητά τηλέφωνα που εξέπεμπαν από το σημείο το πρωί της Τετάρτης. Βέβαια, οι αναλύσεις και η διασταύρωση των στοιχείων για να δώσουν ασφαλές αποτέλεσμα δεν είναι εύκολη διαδικασία καθώς απαιτείται χρόνος και ενδελεχής έρευνα καθώς πρόκειται για συνδυασμό πραγμάτων.

Το μυστήριο με τον θόρυβο των πυροβολισμών

Ένα ακόμη ενδεικτικό του αριστοτεχνικού σχεδιασμού του δολοφόνου είναι το γεγονός ότι έστησε καρτέρι και μόλις είδε τον 60χρονο να σταθμεύει το όχημα της συζύγου του, τον πλησίασε και πίεσε τη σκανδάλη του πιστολιού των 7.65 χιλιοστών τρεις φορές. Οι σφαίρες βρήκαν τον υπάλληλο στην αριστερή παρειά και δύο στην αριστερή κροταφική χώρα. Ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε από κοντινή απόσταση ενώ αυτό που προκαλεί ερωτήματα έχει να κάνει με τον κρότο των πυροβολισμών. Πως είναι δυνατόν να μην άκουσε κανένας κάτι; Πόσο μάλλον σε ένα υπόγειο πάρκινγκ όπου οι θόρυβοι μεγεθύνονται. Ο δολοφόνος «φόρεσε» στο πιστόλι σιγαστήρα ή κάποιος δυνατότερος θόρυβος σκέπασε τον κρότο του όπλου;

Οι τρεις κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της εκτέλεσης μετεφέρθησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για εξέταση ενώ από το σημείο και το όχημα του θύματος οι αστυνομικοί αναζήτησαν ίχνη dna και αποτυπώματα.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου