ΕΛΛΑΔΑ

Εγκληματική ομάδα «ξάφριζε» σπίτια στην Αλεξανδρούπολη

εγκληματική-ομάδα-ξάφριζε-σπίτια-σ-378296
Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε διαρρήξεις σπιτιών, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και στα γύρω χωριά.
Συνελλήφθησαν, χθες, το βράδυ, σε χωριό της Αλεξανδρούπολης, 4 αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 22, 26, 26 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του νόμου περι αλλοδαπών και αντίσταση.
Ειδικότερα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οργανώθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών Αλεξανδρούπολης, καθώς επίσης και αστυνομικοί του FRONTEX .
Κατά την επιχείρηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους 4 δράστες, τη στιγμή που επιχειρούσαν να εισέλθουν σε οικία, σε χωριό της Αλεξανδρούπολης και επιχείρησαν να τους συλλάβουν. Κατά τη σύλληψή τους, οι δράστες αντιστάθηκαν, ενώ ένας από αυτούς, τράπηκε σε φυγή, διαφεύγοντας αρχικά την σύλληψη, πλην όμως λίγο αργότερα, με τη χρήση τεχνικών μέσων και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντοπίσθηκε και συνελήφθη.
Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι 4 αλλοδαποί, εισήλθαν παράνομα στη Χώρα πριν δεκαοκτώ ημέρες περίπου, με σκοπό την διάπραξη κλοπών στην ελληνική επικράτεια. Προέκυψε επίσης ότι, κατά το τελευταίο δεκαήμερο, διέπραξαν διαρρήξεις σε 5 σπίτια της Αλεξανδρούπολης και των γύρω χωριών, από τα οποία αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, χρηματικά ποσά, τρόφιμα και ποτά, ενώ σε τρία από τα σπίτια προκάλεσαν και φθορές.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους τέσσερις δράστες καθώς επίσης και σε οικοδομή, την οποία χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 3 ηλεκτρονικές συσκευές
  • 4 κινητά τηλέφωνα
  • 4 ρολόγια χειρός
  • 4 κοσμήματα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων, καθώς επίσης και τυχόν συμμετοχή άλλων ατόμων στην εγκληματική οργάνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου