ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: “Είμαι σπαρτιάτης” φώναζε και μοίραζε μπουνιές

κρήτη-είμαι-σπαρτιάτης-φώναζε-και-μ-378487

Οι φραστικές διενέξεις και τα επεισόδια με αγανακτισμένους πολίτες, είτε λόγω μιας κλήσης για παράνομη στάθμευση είτε λόγω προστίμων για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα, είναι συχνό φαινόμενο για τη Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου.

Όπως και κατά καιρούς οι «συρράξεις» με παράνομους πλανόδιους μικροπωλητές.

Αυτό όμως που συνέβη χθες το πρωί στην οδό Ίδης σε δυο δημοτικούς αστυνομικούς ήταν έξω από τα συνηθισμένα και έξω από κάθε φαντασία. Μαινόμενος άνδρας, δίχως καμία αιτία και αφορμή, αφού δεν προηγήθηκε η παραμικρή κουβέντα, επιτέθηκε με μπουνιές στους δυο υπαλλήλους, που έψαχναν σοκαρισμένοι να βρουν το λόγο!

Όταν άκουσαν όμως τον επιτιθέμενο να ξεστομίζει ασυναρτησίες του τύπου «είμαι Σπαρτιάτης» δεν άργησαν να αντιληφθούν πως επρόκειτο για ψυχολογικά προβληματικό άτομο. Προβληματικό και με τη βούλα, αφού, όπως διαπιστώθηκε, αναζητούνταν από τις Αρχές με εισαγγελική εντολή!

Το πρωτοφανές συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 10:30 με 10:45 το πρωί. Το κλιμάκιο των δημοτικών αστυνομικών περιπολούσε την ώρα εκείνη στην οδό Ίδης, στο κέντρο του Ηρακλείου. Οι δυο τους περπατούσαν κυριολεκτικά αμέριμνοι, δίχως να αντιληφθούν οτιδήποτε το περίεργο. Μέχρι που ο ένας εκ των δυο αισθάνθηκε ένα γερό χτύπημα στην πλάτη.

Γύρισε και είδε έκπληκτος έναν νεαρό σχετικά άνδρα, εν εξάλλω καταστάσει, να του ρίχνει μπουνιές στην πλάτη. Οι δυο δημοτικοί αστυνομικοί αιφνιδάστηκαν τελείως, αφού με τον εν λόγω άνδρα δεν είχε προηγηθεί καμία απολύτως επαφή, καμία κουβέντα. Αντιθέτως δεν τον είχαν καν δει, μέχρι να έρθει από πίσω τους και να αρχίζει αψυχολόγητα να βαρά στο ψαχνό!

Ο νεαρός άνδρας επιτέθηκε σαν σίφουνας, με τους δυο δημοτικούς αστυνομικούς να πασχίζουν να τον σταματήσουν. Όσο νόημα δεν έβγαζε η επίθεσή του, άλλο τόσο νόημα δεν έβγαζαν και αυτά που έλεγε την ώρα εκείνη ο επιτιθέμενος. «Είμαι Σπαρτιάτης… Είμαι ο κόκκινος στρατιώτης», φώναζε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο άγνωστος άνδρας, αφήνοντας άφωνους τόσο τους δημοτικούς αστυνομικούς όσο και τους περαστικούς που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο την ώρα εκείνη.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ., και έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Με τα πολλά και χάρη στη σωματική τους διάπλαση οι δημοτικοί αστυνομικοί κατάφεραν να συγκρατήσουν και να ακινητοποιήσουν τον άγνωστο άνδρα.

Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για άτομο που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και αναζητούνταν με εισαγγελική διαταγή έχοντας φύγει από την Αθήνα. Όσο για τους δυο άτυχους δημοτικούς αστυνομικούς, είχαν… άγιο, αφού όταν συνελήφθη από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ο νεαρός βρέθηκε να έχει στη ζώνη του ένα σκεπάρνι (!), το οποίο ευτυχώς δεν είχε χρησιμοποιήσει…

Εφημερίδα Νέα Κρήτη

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου