Απόφαση-πιλότος: Δικαστήριο ανέστειλε πρόστιμο και λουκέτο σε κατάστημα εστίασης

Τελευταία ενημέρωση: 2020-12-04, 21:54:50
Απόφαση-πιλότος: Δικαστήριο ανέστειλε πρόστιμο και λουκέτο σε κατάστημα εστίασης

Δικαστήριο της Λιβαδειάς ανέστειλε την πληρωμή 3.000 ευρώ που συνοδεύεται από λουκέτο 15 ημερών σε ουζερί, που είχα παραβεί τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Είναι ένα σκεπτικό που ακολουθούν και άλλα δικαστήρια της χώρας που συνυπολογίζουν τις συνθήκες ασφυξίας των μαγαζιών εστιατορίων που είναι κλειστά τόσο καιρό και από την άλλη το ύψος του προστίμου που για μια μικρή επιχείρηση είναι δυσβάστακτο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Ο άνθρωπος αυτός, όπως περιγράφεται στην απόφαση, δεν είχε υπεράριθμους πελάτες, αλλά τα τραπέζια ήταν 50 εκατοστά πιο κοντά από το προβλεπόμενο όριο που είναι ένα μέτρο και 70 εκατοστά.

Το δικαστήριο έκρινε πως το ποσό του επιβληθέντος προστίμου 3.000 ευρώ κρίνεται υψηλό εν όψει των οικονομικών δεδομένων του. Η άμεση εκτέλεση των προσβαλλόμενων αποφάσεων θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη, θέτοντας σε κίνδυνο την υπόστασή του" Το δικαστήριο, βέβαια, του απηύθυνε αυστηρή σύσταση να τηρεί τους κανόνες και σημειώνεται ότι το πρόστιμο δεν ακυρώνεται απλώς ανεστάλη η πληρωμή του έως ότου να γίνει η κύρια δίκη.

 [enikos.gr]
Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=