Κλειστά τα χιονοδρομικά κέντρα της Βορείου Ελλάδας λόγω του χιονιά

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-07, 14:17:11
Κλειστά τα χιονοδρομικά κέντρα της Βορείου Ελλάδας λόγω του χιονιά

Οι κακές καιρικές συνθήκες κρατούν κλειστά σήμερα τα περισσότερα από τα χιονοδρομικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα. Σε αναστολή λειτουργίας βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα των Γρεβενών, όπου το ύψος του χιονιού έφτασε τα 2 μέτρα σπάζοντας «ρεκόρ», ενώ κάποιοι ανοιχτοί αναβατήρες για σκι υπάρχουν μόνο στο Πήλιο και στο Σέλι.

«Όταν υπάρχει τόσο έντονη χιονόπτωση συνήθως τα χιονοδρομικά προχωρούν είτε σε αναστολή της λειτουργίας τους, που σημαίνει ότι στο βουνό βρίσκεται μόνο το αρμόδιο προσωπικό, είτε κλείνουν για κάποια 24ωρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, Χρήστος Παππάς.

Το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα δεν είναι προσβάσιμο για τους επισκέπτες, καθώς ο δρόμος έχει κλείσει από το πυκνό χιόνι, ενώ για την ασφάλεια των σκιέρ δεν λειτουργούν τόσο οι αναβατήρες, όσο και οι πίστες στο χιονοδρομικό Τρία - Πέντε Πηγάδια.

Ανοιχτοί είναι κάποιοι αναβατήρες στο Σέλι, ωστόσο ο δρόμος προς το χιονοδρομικό είναι δύσκολος και η χρήση των αλυσίδων είναι απαραίτητη. Όπως αναφέρει η τροχαία, κάποιοι προσπαθούν να ανέβουν το βουνό χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν και το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας οι έντονες χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα θα συνεχιστούν, ωστόσο τις επόμενες ώρες το χιόνι θα είναι σε μικρότερη ποσότητα γεγονός που σημαίνει πως αρκετά από τα χιονοδρομικά κέντρα θα μπορέσουν και πάλι να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους.

Πάντως, οι τελευταίες χιονοπτώσεις έχουν κάνει τους αρμόδιους να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, αφού για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το χιόνι στα βουνά είναι τόσο πολύ και πυκνό.

«Φέτος, όπως μαθαίνουμε, χάθηκαν οι Έλληνες από το Μπάνσκο της Βουλγαρίας. Λόγω των χιονιών που υπάρχουν στα ελληνικά βουνά αλλά και της οικονομικής κρίσης περιορίστηκαν οι εκδρομές στις γειτονικές χώρες», κατέληξε ο κ.Παππάς.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ  

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=