ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπή από τραπεζικές θυρίδες στο Ψυχικό: Μέσω Facebook παρακολουθούσαν τα θύματά τους

κλοπή-από-τραπεζικές-θυρίδες-στο-ψυχι-810910

Νέα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση της μεγάλης αρπαγής του «θησαυρού» από τις θυρίδες της τράπεζας του Ψυχικού, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ερευνάται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο, οι δράστες να παρακολουθούσαν τις κινήσεις των θυμάτων τους μέσω Facebook και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Να είχαν δηλαδή την ακτινογραφία της καθημερινότητας τους, έτσι ώστε να δράσουν τις ημέρες που τα θύματα έλειπαν από την Αθήνα σε διακοπές και να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να επισκεφθούν την τράπεζα, για να διαπιστώσουν την αρπαγή της περιουσίας τους.

Έτσι, σε πρώτη φάση, προσδιορίζεται χρονικά η μεγάλη κλοπή, τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Με αυτό το δεδομένο οι αναλυτές της Ασφάλειας, επικεντρώνονται στο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, για να διαπιστώσουν τι συνέβαινε εκείνες τις ζεστές ημέρες του Αυγούστου στην τράπεζα.

Παράλληλα, ερευνούν έναν προς έναν τους ενοικιαστές θυρίδων των τελευταίων μηνών, προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι δράστες παρουσιάστηκαν ως εκμισθωτές, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο και να προχωρήσουν σε χαρτογράφηση του πεδίου δράσης, χωρίς να κινούν υποψίες.

Ο δικηγόρος μιας εκ των τεσσάρων γυναικών θυμάτων κ. Γιάννης Μαρακάκης, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να καταθέσει συμπληρωματική λίστα των κοσμημάτων της εντολέως του, ενώ κάτι ανάλογο θα πράξουν και τα υπόλοιπα θύματα. Έχοντας τη συγκεκριμένη λίστα των κλαπέντων κοσμημάτων στα χέρια τους οι αστυνομικοί του Διαρρηκτών της Ασφάλειας, θα προσπαθήσουν μέσα από υπόγεια κανάλια των κλεπταποδόχων της Αθήνας να διαπιστώσουν αν μέρος του «θησαυρού» από τις θυρίδες της τράπεζας του Ψυχικού, πέρασε από τα χέρια τους.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου