ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας και γιος είχαν χασισόδεντρα και οπλοστάσιο

πατέρας-και-γιος-είχαν-χασισόδεντρα-κ-812989

Έξω από το σπίτι τους στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας είχαν μια χασισοφυτεία με φυσικό… καμουφλάζ και μέσα σε αυτό διατηρούσαν οπλοστάσιο, ένας 58χρονος που συνελήφθη και ο γιός του ο οποίος δεν εντοπίστηκε και αναζητείται!

Μετά από αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον πατέρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από το σπίτι, όπου καλλιεργούσε μαζί με τον γιο του μέσα σε πυκνή βλάστηση επτά δενδρύλλια κάνναβης ύψους 18 ως 67 εκατοστών μέσα σε γλάστρες και είχε απλώσει έναν σωλήνα για το πότισμά τους.

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο εσωτερικό του σπιτιού, ανακάλυψαν έκπληκτοι ένα οπλοστάσιο που αποτελούνταν από τρία αεροβόλα τυφέκια, το ένα με διόπτρα, τέσσερα ξίφη, τρεις σπάθες με λάμες μήκους 20 ως 83 εκατοστών, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι τύπου «πεταλούδα», ένα σουγιά, ένα φυσίγγιο, ένα βλήμα και τρεις κάλυκες πυροβόλου όπλου και μια χειροβομβίδα χωρίς πυροκροτητή!

Επιπλέον, κατέσχεσαν τρεις συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό συνολικού βάρους 385 γραμμαρίων, ένα μεταλλικό τρίφτη κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και 430 ευρώ. Ο 58χρονος παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών με κατηγορίες για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και του Τελωνειακού Κώδικα.

Συλλήψεις για διακίνηση κάνναβης και στο Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο, συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και του Τ.Α.Ε. δύο Έλληνες όταν, κατά την διάρκεια έρευνας στο σπίτι του ενός, βρέθηκαν 93 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μια ζυγαριά ακριβείας. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου