ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τι λένε οι Ελληνες για το εμβόλιο για τον κορονοϊό

δημοσκόπηση-metron-analysis-τι-λένε-οι-ελληνες-για-813736

Προβάδισμα 16 μονάδων έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.

Η έρευνα έγινε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.205 ατόμων ηλικίας από 17 ετών και πάνω. Το διάστημα που διεξήχθη είναι από 18-24 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 35,1%, με την αξιωματική αντιπολίτευση να παίρνει 19%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,1, το ΚΚΕ με 4,8, η Ελληνική Λύση με 4,2 και το ΜέΡΑ25 με 2,9. Η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 10,3%.

Όσον αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 45%, με τον Αλέξη Τσίπρα να έπεται με 17. Κανέναν δεν θεωρεί κατάλληλο το 23%. Η αξιολόγηση του πρωθυπουργού είναι κατά 58% θετική, ενώ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το 71% των ερωτηθέντων έδωσε αρνητική αξιολόγηση.

Γενικά η αξιολόγηση του έργου της κυβέρνησης είναι θετική κατά 51% και αρνητική κατά 40%. Αρνητικά αξιολογεί την οικονομική κατάσταση το 55%, ενώ την απαγόρευση των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο υποδέχθηκε θετικά το 71%.

Όσον αφορά την πανδημία του , το 67% πιστεύουν ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας, ενώ το 24% απαντούν πως έχουμε αφήσει πίσω μας τα δύσκολα. Και βέβαια όλα αυτά τη στιγμή που το εμβόλιο είναι έτοιμο και ακόμα και τον Ιανουάριο είναι πιθανό να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Σχετικά με το , μόλις το 51% δηλώνει ότι θα ήθελε να το κάνει, ενώ το 41% είναι απρόθυμοι. Το ποσοστό των θετικών στο εμβόλιο ανεβαίνει όσο αυξάνεται και η ηλικία των ερωτηθέντων, με αποκορύφωμα τους 65 και άνω.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου