ΕΛΛΑΔΑ

Άντρας άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικού τμήματος στα Χανιά, ένας τραυματίας

άντρας-άνοιξε-πυρ-εναντίον-αστυνομικ-380386
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στα Χανιά για τη σύλληψη ενός 53χρονου άντρα που σε κατάσταση αμόκ περίπου στις 6:30 το απόγευμα άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικού τμήματος στην περιοχή του Αλικιανού με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 45χρονου αστυνομικού ενώ συνέχισε τη δράση του στην περιοχή των Ρουμάτων τραυματίζοντας έναν ακόμα άντρα.

Ο δράστης, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει απασχολήσει και στον παρελθόν τις αρχές και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, νωρίτερα το απόγευμα είχε πρωταγωνιστήσει σε καβγά στο καφενείο του Αλικιανού, στον οποίο επενέβη και η Αστυνομία.

Στη συνέχεια και ενώ τα πράγματα φάνηκαν να έχουν ηρεμήσει, ο 53χρονος, κατευθύνθηκε προς το Αστυνομικό Τμήμα Μουσούρων και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σε βάρος των αστυνομικών που προηγουμένως του είχαν κάνει σύσταση στο καφενείο.

Από τα πυρά του έπεσε τραυματισμένος ο 45χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στο τμήμα, η κατάστασή του ωστόσο δεν εμπνέει ανησυχία αν και φέρει σκάγια στο σώμα του, από το κεφάλι μέχρι και τη λεκάνη. Λίγο πριν τις 7:30 μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων όπου και νοσηλεύεται.

Ο δράστης μισή ώρα περίπου μετά το συμβάν διέφυγε με το τζιπ του και κατευθύνθηκε προς την περιοχή Νέα Ρούματα, περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του, ενώ περίοικοι αναφέρουν ότι συνέχισε να πυροβολεί αδιακρίτως μέσα από το αυτοκίνητό του.

Ο 53χρονος εξακολουθώντας να βρίσκεται σε αμόκ, έκανε μια στάση στο περίπτερο αναφέροντας σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, στον υπάλληλο τις προθέσεις του να κάνει μακελειό.

Το σκηνικό των πυροβολισμών μεταφέρθηκε στην περιοχή των Ρουμάτων, και συγκεκριμένα έξω από καφενείο της περιοχής, με αποτέλεσμα όπως αναφέρθηκε τον ελαφρύ τραυματισμό, ενός 48χρονου άντρα που πήγε μόνος του, στις 8:15 περίπου στο Νοσοκομείο Χανίων με σκάγια στην αυχενική μοίρα.

Ο 48χρονος δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και περίπου στις 9:20 έφυγε από το Νοσοκομείο καθώς δεν έχρηζε νοσηλείας.

Πληροφορίες που ήθελαν τα πυρά του 53χρονου να έχουν τραυματίσει και άλλους πολίτες στην περιοχή των Ρουμάτων δεν επιβεβαιώνονται, ωστόσο αναφέρθηκαν πυροβολισμοί εναντίον διερχόμενων οχημάτων που ευτυχώς δεν βρήκαν ανθρώπινο στόχο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δίνουν πραγματική μάχη με το χρόνο για να συλλάβουν με ασφάλεια τον άντρα που έχει σπείρει τον τρόμο και τον πανικό, και να αποτρέψουν τα χειρότερα ενώ στις προσπάθειες αυτές συνδράμουν κλιμάκια των Ειδικών Δυνάμεων που κλήθηκαν από το Ηράκλειο.

Να σημειωθεί ότι ο 53χρονος παλαιότερα όπως αναφέρθηκε, με τον ίδιο τρόπο είχε ανοίξει πυρ, μέρα μεσημέρι έξω από το κτίριο της Νομαρχίας.

Flashnews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου