ΕΛΛΑΔΑ

Βιβλική καταστροφή στην Ηλεία

βιβλική-καταστροφή-στην-ηλεία-380723

Μεγάλες καταστροφές και μία γυναίκα νεκρή είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της πλημμύρας που έπληξε την πόλη του Πύργου, με το νερό να φτάνει σε ύψος μέχρι και 70 εκατοστά σε διαμερίσματα και σπίτια, ακόμη και στο νοσοκομείο της πόλης.

Η άτυχη γυναίκα μια γυναίκα ηλικίας 80 ετών βρέθηκε νεκρή στην περιοχή «Κολιρέϊκες Παράγκες» έξω απο τον Πύργο. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πνίγηκε προσπαθώντας να σωθεί από τα ορμητικά νερά τα οποία όμως την εγκλώβισαν πάνω σε σύρμα περίφραξης.

Στην ίδια περιοχή είχαν ξεχειλίσει τέσσερα ρέματα και ο όγκος του νερού ήταν τέτοιος που δεν επέτρεπε στα αυτοκίνητα να διασχίσουν την Εθνική Οδό Πύργου – Τριπόλεως.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Συνεχίζονται, εξάλλου, οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, για τον απεγκλωβισμό ατόμων από πλημμυρισμένες περιοχές. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των πυροσβεστών στην περιοχή Λάνθι, όπου με τη βοήθεια ελικοπτέρου «σούπερ πούμα», προσπαθούν να βοηθήσουν κατοίκους, που έχουν αποκλεισθεί, λόγω κατολισθήσεων.

Αθωράκιστη η Ηλεία

Oι ευθύνες των τοπικών αρχών είναι μεγάλες. Ο αντιπρόεδρος του τοπικού εμπορικού συλλόγου, Παναγιώτης Χήνος, κατήγγειλε την αδιαφορία της δημοτικής αρχής και της Περιφέρειας, καθώς δεν υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων και άφησαν αθωράκιστη την περιοχή. Μάλιστα, τα φρεάτια ήταν βουλωμένα και δεν είχαν καθαριστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Θεομηνία στην Ηλεία

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής, αλλά και ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό ατόμων, λόγω των πλημμυρών. Ειδικότερα, με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma απεγκλωβίστηκε ένας άνδρας κοντά στον Αλφειό ποταμό, ενώ στην ίδια περιοχή διασώθηκαν αλλά δέκα άτομα.

Επίσης, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν οικογένειες με μικρά παιδιά από τις περιοχές «Λαμπέτι», «Καρούτι» και «Σαλμώνη», ενώ αποκλεισμένη από τα νερά της βροχής είναι η ιερά μονή Κρεμαστής κοντά στον Πύργο. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχει πλημμυρίσει και το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, χωρίς ωστόσο να παρατηρείται πρόβλημα στην λειτουργία των υπηρεσιών.

Πάντως, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί από όλη την Δυτική Ελλάδα, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό ατόμων και την απάντληση υδάτων από δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, εξαιτίας της συνεχούς και έντονης βροχόπτωσης, που έχει ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 200 κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ στην πόλη έχουν φθάσει δυνάμεις από Πάτρα, Αίγιο, Λεχαινά και άλλες γειτονικές περιοχές, για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Επίσης, οι πυροσβέστες απομάκρυναν έγκαιρα από τα σπίτια τους δύο γυναίκες, ενώ τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού.

Πολλοί κάτοικοι του Πύργου αναγκάστηκαν να παραμείνουν όλη τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους, για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους από τις πλημμύρες.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου