Συγκλονιστικά τα νέα στοιχεία για τις εταιρείες Hellas Power και Energa

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-05, 10:42:57
Συγκλονιστικά τα νέα στοιχεία για τις εταιρείες Hellas Power και Energa
Συγκλονιστικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για τις εταιρείς Hellas Power και Energa που κατηγορούνται οτι πήραν τα χαράτσια που πλήρωσαν οι πολίτες και τα έκαναν καταθέσεις.
Στα πορίσματα της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων, που έκανε ελέγχους, απεικονίζονται με κάθε λεπτομέρεια οι διαδρομές του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων που “έφυγαν” σε τράπεζες της Ελβετίας και του Μονακό, ενώ οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών όφειλαν να τα αποδώσουν στη ΔΕΗ αφού τα είχαν εισπράξει απο τους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών.
’Οπως γράφει σήμερα το ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής, τα οποία διερευνώνται απο την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ποσό 33.300.092 ευρώ απο την εταιρεία Hellas Power και ποσό 44.539.000 ευρώ απο την εταιρεία Energa διοχετεύτηκαν μέσω εμβασμάτων στην ίδια τράπεζα της Ζυρίχης. Οπως αναφέρεται στο ένα απο τα πορίσματα “μέρος του παραπάνω εγκληματικού προϊόντος, που δεν πρόλαβε να φυγαδευτεί στο εξωτερικό, εντοπίστηκε κατατεθειμένο σε ελληνικές τράπεζες, σε λογαριασμούς των δύο εταιρειών”, χρήματα τα οποία δεσμέυτηκαν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πόρισμα της Αρχής κάνει λόγο για “κατ΄ εξακολούθηση εγκληματική δραστηριότητα” των επιχειρηματιών που “απέκρυψαν τα ποσά που εισέπραξαν, τα μετέτρεψαν σε απλό λογιστικό μέγεθος κατάθεσης και τελικώς τα μετέφεραν, μέσω τους τραπεζικού συστήματος, σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους στην Ελβετία”.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
6
=