ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκίδα: Στο «κυνήγι» δύο αλλοδαπών η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του 51χρονου επιχειρηματία

χαλκίδα-στο-κυνήγι-δύο-αλλοδαπών-η-ε-817738

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 51χρονου επιχειρηματία στη Χαλκίδα ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί της 12ης Νοεμβρίου στο σπίτι του στην Έξω Παναγίτσα. Έπειτα από έρευνες οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη των δύο δραστών που είναι αλλοδαποί, τους οποίους ψάχνουν να τους βρουν για να τους συλλάβουν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, καθώς και για ληστεία κατά συναυτουργία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση, ο θάνατος του θύματος προήλθε από ασφυξία, που σημαίνει ότι τον στραγγάλισαν.

Από το σπίτι του, οι δράστες πήραν μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, ένα ρολόι χειρός και μη προσδιορισμένο αριθμό κοσμημάτων, ενώ κατά τη διαφυγή τους, αφαίρεσαν και το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν σε περιοχή της Χαλκίδας.

Γίνεται μνεία ότι οι δύο δράστες είχαν μπει παράνομα στη χώρα μας, ενώ ο ένας εξ αυτών, είχε συλληφθεί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, τον Μάιο του 2019, σε περιοχή της Αττικής.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Οι συνομιλίες με ιερέα και αστυνομικό

Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος διατηρούσε, εδώ και χρόνια, κατάστημα με ρούχα στο κέντρο της Χαλκίδας. Το άψυχο σώμα του βρέθηκε γυμνό και δεμένο σε μία καρέκλα, ενώ έφερε και κάποια χτυπήματα, και είχε στο στόμα μονωτική ταινία.

Σύμφωνα με το eviazoom, κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγιναν στα τηλέφωνά του, βρέθηκαν κλήσεις και μηνύματα τον τελευταίο καιρό, μεταξύ άλλων με έναν αστυνομικό και με έναν Αρχιμανδρίτη.

Και οι δύο φαίνεται πως είχαν στενές σχέσεις με τον 51χρονο και έχουν ήδη κληθεί για κατάθεση.

Το περίεργο σημείο που βρέθηκε το smart του 51χρονου

Εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο, μάρκας smart, του 51χρονου λίγες ώρες μετά την δολοφονία. Συγκεκριμένα, το smart βρέθηκε σταθμευμένο από αστυνομικούς τα ξημερώματα της Τετάρτης προς Πέμπτη (12-11-2020) σε χώρο που βρίσκεται δίπλα στο βενζινάδικο valin στον Άγιο Στέφανο. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αθήνας, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα.

Τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν:

– Το άφησε ο επιχειρηματίας εκεί και έφυγε από εκεί με άλλο αυτοκίνητο με κατεύθυνση το σπίτι του;

– Το πήγαν οι δράστες εκεί και μετά έφυγαν με άγνωστο όχημα;

– Το συγκεκριμένο βράδυ ήδη βρισκόταν σε ισχύ το lockdown, και στον Άγιο Στέφανο βρίσκονται κάθε βράδυ περιπολικά και αστυνομικοί. Αυτοί δεν παρατήρησαν τίποτα; Ειδικά αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση;

– Θα ρίσκαραν οι δράστες να οδηγήσουν το αυτοκίνητο και να το αφήσουν εκεί χωρίς να πέσουν σε κάποιο μπλόκο ή έλεγχο της αστυνομίας;

Επισημαίνεται ότι δεν εντοπίστηκαν σημάδια παραβίασης στην είσοδο του σπιτιού, κάτι που σημαίνει ότι ο 51χρονος – που ήταν γνωστός για την εκκεντρική του εμφάνιση- άνοιξε την πόρτα και έβαλε μέσα τους δράστες.

Ο 51χρονος επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε στη Χαλκίδα

Πηγη: thetoc.gr, με πληροφορίες και φωτογραφίες από eviazoom.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου