ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: Πήρε ως μισθό για 15ήμερο 9,45 ευρώ

καλαμάτα-πήρε-ως-μισθό-για-15ήμερο-945-ευρώ-380820

Με προϋπηρεσία 12 ετών και τρία παιδιά, η νοσηλεύτρια καλείται να περάσει έναν ολόκληρο μήνα

To αστρονομικό ποσό των 9,45 ευρώ έλαβε ως 15ήμερο μόνιμη δημόσια υπάλληλος, εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ως βοηθός θαλάμου. Με προϋπηρεσία 12 ετών και τρία παιδιά, η γυναίκα καλείται να περάσει έναν ολόκληρο μήνα με μισθό 19 ευρώ, αφού εκεί έφτασε, μετά τις τελευταίες περικοπές και τις αναδρομικές κρατήσεις που αποφασίστηκαν για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο.

Η περίπτωση δεν είναι μεμονωμένη, καθώς τα ίδια συμβαίνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, κυρίως σε δημοσίους υπαλλήλους ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) που εργάζονται στον τομέα της Υγείας ή σε εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ υπάρχουν ακόμη και άνθρωποι που έλαβαν εκκαθαριστικά «αρνητικά»!

Όσο για τη συγκεκριμένη εργαζόμενη του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπως αναφέρει το isthmos.gr, μετά τις τελευταίες περικοπές και τις κρατήσεις που της γίνονταν για δύο δάνεια, ο μισθός της είχε φτάσει τα 400 ευρώ το μήνα, δηλαδή 200 ευρώ «καθαρά» το δεκαπενθήμερο. Τώρα, με τις νέες κρατήσεις που της έγιναν αναδρομικά και για το ενιαίο μισθολόγιο, στο οποίο εντάχθηκε, ο μισθός της αυτόν το μήνα έφτασε τα 19 ευρώ, δηλαδή 9,45 το δεκαπενθήμερο

www.Newsbeast.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου