ΕΛΛΑΔΑ

Νέες πλημμύρες από την κακοκαιρία στην Κρήτη: Δρόμοι -ποτάμια δίπλα στα σπίτια

νέες-πλημμύρες-από-την-κακοκαιρία-στη-817996

Δρόμοι – ποτάμια, δίπλα ακριβώς από τα σπίτια, από την κακοκαιρία αντίκρισαν οι κάτοικοι στις Γούρνες του δήμου Χερσονήσου νωρίς το πρωί. Η σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε το βράδυ την Κρήτη, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα. Ήδη, η κατάσταση οι κάτοικοι που μετρούν τις καταστροφές από την προηγούμενη επέλαση της κακοκαιρίας βρίσκονται σε επιφυλακή.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης

Την ίδια ώρα η κακοκαιρία έχει προκαλέσει διακοπές ρεύματος στο Ηράκλειο και στην ευρύτερη περιοχή. Στην περιοχή των Βασιλειών – Άη Βλάσση κόπηκε το ρεύμα δυο φορές από περίπου 20′. Διακοπές ακόμα σημειώνονται στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, ενώ χωρίς ρεύμα παρέμενε η περιοχή των Ανωγείων.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψε το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ήταν στο Τζερμιάδο Λασιθίου (55 χιλιοστά), στο Φουρφουρά Ρεθύμνου (43) και στον Πλακιά Ρεθύμνου (40).

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται και πάλι σήμερα στην Κρήτη.

Στην περιοχή του Ηρακλείου από τα ξημερώματα πέφτουν ισχυρές καταιγίδες, ενώ κατά διαστήματα πνέουν άνεμοι μέχρι και 8 μποφόρ.

Στις εικόνες και στο βίντεο φαίνεται η κατάσταση που έχει προκληθεί στις Γούρνες Πεδιάδος μέσα σε μόλις 30 λεπτά βροχής. Το βίντεο καταγράφει την εικόνα που επικρατοίσε στις 07:15 το πρωί.

Ο καιρός το διήμερο

Κακοκαιρία με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Κρήτη έως το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Πιο αναλυτικά την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου αναμένονται βροχές στα ανατολικά των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών και στο Αιγαίο, καθώς και σποραδικές καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στα βόρεια και δυτικά θα παρουσιάσει μικρή πτώση όσον αφορά τις ελάχιστες τιμές. Βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Νεφώσεις αναμένονται σε όλα τα ηπειρωτικά εξαιρουμένων των δυτικών και στο Αιγαίο, οι οποίες έως το βράδυ θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Πελοπόννησο και στο Αιγαίο.

[candiadoc, thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου