ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ανέβασε πυρετό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος -Τα νεότερα για την υγεία του

κορονοϊός-ανέβασε-πυρετό-ο-αρχιεπίσκ-818320

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αφού διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Παρότι το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος είχε παρουσιάσει ήπια συμπτώματα, η τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του αναφέρει ότι ανέβασε πυρετό φθάνοντας το 38.

“Η οξυγόνωσή του είναι πλήρως ελεγχόμενη, γι’ αυτό το λόγο μπήκε και στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, υπό στενή παρακολούθηση” δήλωσε νωρίτερα η διευθύντρια της Α’ ΜΕΘ του Ευαγγελισμού Αναστασία Κοτανίδου για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου.

Η κυρία Κοτανίδου τόνισε ότι ο λόγος της εισαγωγής του Αρχιεπισκόπου ήταν αφενός η προχωρημένη ηλικία του και αφετέρου τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός σχετικά με τη νοσηλεία του αναφέρεται:

“Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερώνυμος, εισήχθη σήμερα στις 07:40 με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπου υποβάλλεται και σε εξετάσεις”.

Αρχικά είχε κάνει δυο τεστ -όπως και όλη η Ιερά Σύνοδος- τα οποία ήταν αρνητικά, ακόμη και έως την περασμένη Παρασκευή. Τη Δευτέρα που μας πέρασε διαγνώστηκε θετικός και αποφασίστηκε η νοσηλεία του.

“Μετέχω στην αγωνία και το φόβο όλων”

“Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε”, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατρός κ. Κοτανίδου τον κουράρει. Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν σε προληπτική καραντίνα στο ησυχαστήριο στη Ζάλτσα Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αρχιεπισκοπής, κ. Κονιδάρη, όταν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό δε νοσούσε, μάλιστα είχε υποβληθεί και σε ταχείες εξετάσεις μετά το πέρας της Ιεράς Συνόδου. “Τηρήθηκαν απολύτως τα πάντα” είπε ο κ. Κονιδάρης.

Το απόγευμα της Δευτέρας υπεβλήθη σε τεστ και πήρε τα αποτελέσματα την τρίτη. Αποφασίστηκε και με τη σύμφωνη γνώμη του Σωτήρη Τσιόδρα να γίνει εισαγωγή για προληπτικούς λόγους. Είχε χαμηλό πυρετό 37,7 και σήμερα είναι σταθερά εμπύρετος.

Σύμφωνα με τον κ. Κονιδάρη, από τους ιεράρχες έχουν νοσήσει ο Ιερισσού Θεόκλητος, ο Ωλένης Αθανάσιος, ο Καλαβρύτων Ιερώνυμος, ενώ εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λαγκαδά.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου