ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο 27χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αθήνα: Ομολόγησε πως δολοφονούσε κόσμο στο όνομα του ISIS

αυτός-είναι-ο-27χρονος-τζιχαντιστής-που-818325

Κυνική ήταν η ομολογία του 27χρονου τζιχαντιστή ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα, αφού αποκάλυψε ενώπιον του εισαγγελέα πως έχει συμμετάσχει σε δολοφονίες και άλλες φρικαλεότητες του ISIS. Σε βίντεο μάλιστα που είδε το φως της δημοσιότητας ο τζιχαντιστής φαίνεται ξεκάθαρα να κακοποιεί αιχμαλώτους με άλλα μέλη του ΙΚ.

Στο παρακάτω βίντεο, ο 27χρονος Σύρος μαζί με άλλα μέλη του ISIS κακοποιούν αιχμαλώτους τους οποίους κρατούν όρθιους και δεμένους πισθάγκωνα σε εξωτερικό χώρο. Ο τζιχαντιστής που φαίνεται να φορά ένα κασκόλ στο μέτωπο, εμφανίζεται στο βίντεο μετά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα να βιαιοπραγεί εις βάρος συλληφθέντων από τους τρομοκράτες.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, μέλη του ISIS, κάποιοι εκ των οποίων κρατούν και σημαίες της τρομοκρατικής οργάνωσης, χτυπούν τους αιχμαλώτους οι οποίοι στέκονται όρθιοι με σκυμμένο το κεφάλι και δεν αντιδρούν, ενώ ακούγονται άναρθρες πανηγυρικές κραυγές από τους βασανιστές τους.

Το χρονικό της σύλληψης – Στην Ελλάδα από το 2018

Ο 27χρονος ήταν από καιρό σε επιτήρηση ύστερα από πληροφορίες που είχαν οι ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργασιών για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας. Το 2019 ήρθαν πληροφορίες οτι συμμετείχε σε φρικαλεότητες του ISIS το 2014 στη Συρία ενώ κατά την απολογία του ομολόγησε πως συμμετείχε και σε τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία.

Την αφορμή για την προσαγωγή του, αρχικά, έδωσε ένα επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα. Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον 27χρονο στην Αντιτρομοκρατική, όπου του έδειξαν ένα βίντεο από τη Συρία, όπου φαίνεται μεταξύ άλλων μαχητών του ISIS, να ποζάρουν με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και οπλισμό. Μετά από αυτό, ο Σύρος ομολόγησε πως είχε ενταχθεί στον ISIS κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, καθώς και ότι ως μέλος του είχε συμμετάσχει σε δολοφονίες συλληφθέντων από τους τρομοκράτες.

Κατά τη διενέργεια έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στον οικίσκο της ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών, όπου διέμενε, ανευρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 27χρονος είχε εισέλθει το 2018 στην Ελλάδα ως πρόσφυγας, μαζί με την σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους και είχε αιτηθεί άσυλο, που όμως δεν του έχει χορηγηθεί ακόμα.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου