ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφορούν δυο εκατομμύρια ανασφάλιστα αυτοκίνητα!

κυκλοφορούν-δυο-εκατομμύρια-ανασφάλ-381427
Αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου τους εκατοντάδες χιλιάδες κάτοχοι Ι.Χ σε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στους δρόμους περισσότερα από δύο εκατομμύρια ανασφάλιστα οχήματα, με τους ασφαλιστές να έχουν βγάλει τα «τεφτέρια» και να βρίσκονται στα όρια νευρικής κρίσης.
Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στις αρχές του χρόνου στις εφορίες κατατέθηκαν πινακίδες για 400.000 έως 500.000 οχήματα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των αυτοκινήτων που παραμένουν χωρίς σήμα ασφάλισης, να έχει πλέον ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια. Και σαν να μην έφθανε αυτό, οι ασφαλιστικές εταιρείες μετρούν φέτος απώλειες στα έσοδα του κλάδου και από την αλλαγή των ασφαλιστικών αναγκών των πελατών τους.
Τα στοιχεία των ασφαλιστικών πρακτόρων αλλά και τις εκτιμήσεις στελεχών από τον κλάδο του αυτοκινήτου δείχνουν ότι τουλάχιστον το 1 στα 4 αυτοκίνητα δεν ανανεώνουν τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια, κατά το τελευταίο εξάμηνο της κρίσης, ενώ όλο και περισσότεροι κάτοχοι αυτοκινήτων προχωρούν πλέον στην ασφάλιση των ΙΧ, εξάμηνης διάρκειας, καθώς δεν γνωρίζουν αν μετά από το πέρας του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα ασφάλιστρα.
Αύξηση παρατηρείται και στα στοιχεία της τροχαίας στις παραβάσεις που σχετίζονται με ανασφάλιστα οχήματα
Στην Ήπειρο και στο νομό Ιωαννίνων τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα αποτέλεσαν το 2011 την δεύτερη σημαντικότερη παράβαση του ΚΟΚ (σε αριθμό κλήσεων που βεβαιώθηκαν), μετά την υπερβολική ταχύτητα ενώ στην Κρήτη και στο νομό Χανίων διαπιστώνεται αύξηση κατά 30% στις παραβάσεις συγκριτικά με την εποχή προ κρίσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου