ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα θυσαυρίζει στην Κρήτη με γάμους «μαϊμού» μεταναστών!

κύκλωμα-θυσαυρίζει-στην-κρήτη-με-γάμο-381438
Μια κανονική βιομηχανία τέλεσης εικονικών γάμων με σκοπό να πάρουν αλλοδαποί την πολυπόθητη άδεια παραμονής φαίνεται πως έχει στηθεί στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πατρίς» το κύκλωμα κάνει χρυσές δουλειές προμηθεύοντας πλαστά πιστοποιητικά σε αλλοδαπούς, κυρίως Πακιστανούς, ώστε να κάνουν πολιτικούς γάμους και να μπορέσουν να πάρουν την άδεια παραμονή για να μείνουν νόμιμα στην Ελλάδα. Οι μετανάστες φυσικά πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για να μπορέσουν να πάρουν τα χαρτιά και να κάνουν το γάμο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο Δήμο Ηρακλείου έχει σημάνει συναγερμός καθώς πολλαπλασιάζονται οι αιτήσεις για τέλεση πολιτικού γάμου από μετανάστες. Το στοιχείο που έβαλε σε υποψίες τους υπεύθυνους είναι ότι οι γάμοι αυτοί ακολουθούν το ίδιο πάντα μοτίβο: Ο γαμπρός είναι Πακιστανός, ενώ η «νύφη» Βουλγάρα. Το κόλπο βασίζεται στο γεγονός ότι η Βουλγαρία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόλις μια Βουλγάρα παντρευτεί έναν αλλοδαπό, ο τελευταίος έχει αυτομάτως τη δυνατότητα να κάνει τα χαρτιά του ως Ευρωπαίος πολίτης!
Μόλις οι υπάλληλοι αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, έγινε έρευνα από την οποία αποκαλύφθηκε ότι κανένα από τα πιστοποιητικά που είχαν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, δεν είχε επικυρωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών, όπως προβλέπεται. Είνα χαρακτηριστική η περίπτωση ενός Πακιστανού, που όταν ρωτήθηκε από τον υποψιασμένο υπάλληλο του Δήμου πόσα αδέρφια έχει η μέλλουσα γυναίκα του, τα έχασε και δεν ήξερε τι να απαντήσει!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ταρίφα της νύφης για έναν πολιτικό γάμο κυμαίνεται στα 1500 ευρώ ενώ άλλα τόσα «κοστίζουν» τα πλαστά πιστοποιητικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών το οποίο έστειλε εγκύκλιο στους δήμους όλης της χώρας, ζητώντας να ελέγχουν εξονυχιστικά αν τα πιστοποιητικά που παραλαμβάνουν είναι σφραγισμένα από την ελληνική Πρεσβεία στο Πακιστάν…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου