ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: 8χρονος μπλεγμένος στα δίχτυα των ναρκωτικών!

κρήτη-8χρονος-μπλεγμένος-στα-δίχτυα-τω-381858
Άρχισε κλέβοντας τσιγάρα από τον χρήστη πατέρα του κι έφτασε να νοσηλεύεται σε μονάδα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά σε ηλικίας μόλις… 8 ετών!Την συγκλονιστική αυτή υπόθεση αποκάλυψε η υπεύθυνη για τις μονάδες εφήβων του ΚΕΘΕΑ Ηρακλείου Μαρίνα Κοντάκη.
Μιλώντας στο cretalive.gr είπε ότι ο πατέρας του ανήλικου ήταν επίσης χρήστης. Το παιδί έβλεπε, τον γονιό να κρύβει τα απαγορευμένα τσιγάρα του και άρχισε καπνίζοντας ένα από αυτά.
Όπως είπε η ίδια, αυτός ακριβώς είναι και ο καθοριστικός ρόλος της οικογένειας στη χρήση ναρκωτικών αλλά και γενικότερα στις εξαρτήσεις (ουσίες, ιντερνετ, αλκοόλ τζόγος).
Μάλιστα, συνέστησε την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη διαπίστωση του προβλήματος, καθώς έτσι μπορεί κανείς, πιο εύκολα, να ξεφύγει.
Το άλλο δραματικό στοιχείο είναι ότι έχει μειωθεί δραματικά η ηλικία των παιδιών που κάνουν χρήση για πρώτη φορά. Έτσι, ενώ πριν 2-3 χρόνια, η ηλικία αυτή ήταν γύρω στα 16 , τώρα έχει πέσει στα 13 και μειώνεται συνεχώς!
Στις εφηβικές ηλικίες το πιο διαδεδομένο ναρκωτικό είναι το χασίς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νεαροί χρήστες σκληρότερων ναρκωτικών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου