ΕΛΛΑΔΑ

Eπίθεση των Anonymous στο site του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης

eπίθεση-των-anonymous-στο-site-του-ελληνικού-υπουρ-382213
Το πρώτο χτύπημα των Anonymous σε ελληνικό στόχο αποτελεί η επίθεση στο site του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Από τα ξημερώματα της Παρασκευής, όποιος έμπαινε στην ιστοσελίδα του υπουργείου αντί για άλλο περιεχόμενο θα έβλεπε αναρτημένο ένα βίντεο των Anonymous.
Στο βίντεο αυτό οι γνωστοί «χακτιβιστές» κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση ότι έχει κάνει πράξη τα εντελώς αντίθετα από αυτά για τα οποία εξελέγη καθώς ακόμη και για… κατάλυση της δημοκρατίας.
«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Ανεβήκατε στην εξουσία για να εκφράσετε τις επιθυμίες και του λαού σας και έχετε αποτύχει απαξιωτικά» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
«Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η δημοκρατία. Οι ίδιοι σας οι πολίτες σας μισούν εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Μπήκατε στο ΔΝΤ, χωρίς την έγκριση του λαού σας. Βάλατε τη δικτατορία στους ώμους τους». Πιο κάτω το βίντεο αναφέρει ότι «είμαστε οι Anonymous, είμαστε λεγεώνα, δεν συγχωρούμε, δεν θα ξεχάσουμε, έπρεπε να μας περιμένετε. Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται τις κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τον λαό».
Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά τους, τονίζουν ακόμα ότι «δίνουν διορία δύο εβδομάδων στην Ελλάδα να εγκαταλείψει το ACTA» (σύμφωνο ενάντια στην ανταλλαγή πλαστών προϊόντων) αλλιώς απειλούν με επιθέσεις παντού, ακόμα και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
«Η αστυνομία εκμεταλλεύεται τη δύναμή της και επιτίθεται σε διαδηλωτές στο όνομα της δικαιοσύνης». «Αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις μας αλλά τώρα εμείς έχουμε τον έλεγχο»,
«Είμαστε οι Ανώνυμοι…. Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε… έπρεπε να μας περιμένετε», ανέφερε κλείνοντας.
Από το πρωί βρίσκεται στο Υπουργείο Kλιμάκιο κλιμάκιο αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Ήδη το βίντεο κατέβηκε αλλά η σελίδα δεν είναι ακόμη σε λειτουργία. Οι εργασίες συνεχίζονται πάντως με την ελπίδα το site να λειτουργήσει ξανά μέσα στην ημέρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου