ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Τράπεζα αφαίρεσαι χρήματα από 7χρονη επειδή χρωστούσε η μαμά της!

κρήτη-τράπεζα-αφαίρεσαι-χρήματα-από-7χ-382675

Απίστευτο και όμως αληθινό είναι αυτό που συνέβη σε γυναίκα από την Κρήτη… Η ίδια ήταν συνδικαιούχος σε λογαριασμό του ανήλικου παιδιού της.

Η τράπεζα δε δίστασε να αφαιρέσει το ποσό των 99,94 ευρώ από το λογαριασμό, ώστε να καλύψει τη δόση της πιστωτικής της κάρτας που ήταν στο όνομα της μητέρας.

Η πελάτισσα της τράπεζας προσέφυγε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και πλέον εκφράζει την αγωνία της, μήπως την επόμενη φορά η τράπεζα αφαιρέσει ποσό από λογαριασμό που ανήκει στη δική της μητέρα, στον οποίο τυχαίνει να είναι επίσης συνδικαιούχος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών:
"Με αφορμή την παραπάνω καταγγελία μέσω email προς την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μητέρας ανηλίκου κοριτσιού, που βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο, κάνοντας χρήση του Ν.3869/2010 (υπερχρεωμένα νοικοκυριά), η Ένωση, στεκόμενη δίπλα στην αγωνία, στην ανέχεια, αλλά και στην συνδρομή, προς τους δανειολήπτες που αιτούν την στήριξη της, και για την απεμπλοκή τους από τον "βραχνά" της πίεσης των Τραπεζών και των συνεργατών αυτών (εισπρακτικές) απευθύνει "κραυγή αγωνίας" για λογαριασμό των καταναλωτών, στις Τράπεζες που λειτουργούν με παρόμοιες πρακτικές, λέγοντας τους:
Κύριοι, η κοινωνία αιτεί και απαιτεί σεβασμό, δεν είναι δυνατόν να τα ισοπεδώνουμε όλα. Πάντα το νόμιμο δεν είναι και ηθικό.
Και πόσο μάλιστα όταν δεν είναι νόμιμο. Δεν νομίζουμε ότι κανένας από μας , σας εξουσιοδότησε, να μπαίνετε στον "κουμπαρά" του παιδιού μας που διατηρεί μέσω λογαριασμού στην Τράπεζα σας, και να του "αρπάξετε" την οικονομία του…των π.χ 99,94 Ευρώ;
Αλλά απευθυνόμενη και στους καταναλωτές λέμε: Αγαπητοί φίλοι, η ΄Ενωση μας, καθημερινά δέχεται καταγγελίες δανειοληπτών, ανέργων δανειοληπτών, για απαράδεκτες πρακτικές των Τραπεζών μέσω των λογαριασμών σας, ιδιαίτερα την αφαίρεση του ποσού της ανεργίας που μπαίνει στους λογαριασμούς σας κατ εντολή του Ο.Α.Ε.Δ, με στέρηση στους δικαιούχους την ουσιαστική πρόσβαση σε αγαθά επιβίωσης.
Επειδή ζούμε σε καιρούς ανεξέλεγκτης επιθετικότητας εκ μέρους των δανειστών μας Τραπεζών, βιώνουμε καθημερινά τραγικές καταστάσεις και επειδή γι’ αυτούς δεν μετράνε οι άυλες αξίες παρά μόνο η εύρεση και η εξεύρεση τρόπων και μηχανισμών πίεσης αντιμετωπίζοντας μας ως έσοδο του Ταμείου τους, εμείς τους απαντάμε ως Ένωση ότι διαθέτουμε τα δικά μας όπλα, της νομιμότητας της ηθικής και της αξιοπρέπειας, γι’ αυτό επικοινωνήστε όσοι είστε άνεργοι επιδοματούχοι του Ο.Α.Ε.Δ, προσωπικά με την Ένωση στην Διεύθυνση της έδρας της (Πλατ.1866 αρ.2 ): για Συμβουλευτική Υποστήριξη, πριν βρεθείτε με άδειο τον λογαριασμό που σας κατατίθεται το επίδομα ανεργίας".

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου