ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα 6 ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

εξαρθρώθηκε-σπείρα-6-ατόμων-για-διακίν-383035
Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δυο Αλβανών υπηκόων, από τους οποίους ο ένας βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές.
Εξαρθρώθηκε στην Ρόδο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε και εμπορευόταν στο νησί ναρκωτικές ουσίες (κάνναβη), αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν τέσσερεις ημεδαποί (τρείς άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας 41, 23, 33 και 38 ετών, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Για την ιδία υπόθεση κατηγορούνται ακόμα δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, από τους οποίους ένας άνδρας ηλικίας 39 ετών έγκλειστος στις φυλακές για υποθέσεις ναρκωτικών και μία γυναίκα (αδελφή του) ηλικίας 27 ετών, η οποία αναζητείται.
Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε ύστερα από συγκέντρωση και αξιοποίηση στοιχείων και πολύμηνη μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε ο τρόπος δράσης, η ιεραρχική δομή καθώς και η ταυτότητα των μελών της οργάνωσης.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι από τον Νοέμβριο του 2011, ο έγκλειστος στις φυλακές, μαζί με την 27χρονη αδελφή του, είχαν συστήσει την εγκληματική οργάνωση και έχοντας αρχηγικούς ρόλους ενέταξαν, ως μέλη, τους τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι πραγματοποιούσαν τις αγοραπωλησίες και διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες (κυρίως κάνναβη) σε τοξικομανείς της Ρόδου, κατ’ εντολή τους.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη ο 41χρονος ημεδαπός να κατέχει 2 πλαστικές συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 2 κιλών και ακολούθως οι υπόλοιποι τρείς.
Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων μελών της οργάνωσης στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον συνολικά:
  • Δέκα πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 183 γραμμαρίων
  • Δύο ζυγαριές ακριβείας
  • Το χρηματικό πόσο των 735 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
  • Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
  • Μία απόδειξη κατάθεσης χρηματικού ποσού 1.200 Ευρώ από την 38χρονη προς την 27χρονη αλλοδαπή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση και διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου