ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση στη Στυλίδα μετά το έγκλημα σε ουζερί

αναστάτωση-στη-στυλίδα-μετά-το-έγκλημ-383066

Σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία στη Στυλίδα, μετά το έγκλημα που σημειώθηκε χθες το βράδυ σε ουζερί της περιοχής, έπειτα από συμπλοκή μεταξύ του ιδιοκτήτη του και παρέας Αλβανών υπηκόων που έκανε φασαρία και απείλησε τους θαμώνες. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, 54 ετών, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο μετά από επίθεση που δέχτηκε την παρέα των Αλβανών υπηκόων, με συνέπεια να σκοτώσει έναν 29χρονο. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, ανέφερε μετά το περιστατικό ότι «δεν υπάρχουν αντιπαλότητες μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών υπηκόων», οι κάτοικοι της περιοχής όμως είναι ανάστατοι από το περιστατικό.

«Ήταν μια κακιά στιγμή, ένας νέος άνθρωπος χάθηκε. Δεν πρέπει όμως να δημιουργούνται εντυπώσεις ότι υπάρχει αντιπαλότητα ή βεντέτα μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών, οι οποίοι ζουν αρμονικά στην περιοχή» δήλωσε ο Α. Γκλέτσος στο lamiareport.gr.

Οι κάτοικοι της περιοχής λένε για τον ιδιοκτήτη του ουζερί ότι είναι «οικογενειάρχης, φιλήσυχος και άνθρωπος χαμηλών τόνων».

«Διατηρεί πάνω από 15 χρόνια το ουζερί στο κέντρο της Στυλίδας. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία εργάζονται τόσο ο ίδιος με τη σύζυγό του όσο και τα δυο του παιδιά», ανέφεραν.

Είπαν, επίσης, ότι «είναι μία φτωχή οικογένεια, που κυνηγά το μεροκάματο», ότι «τα έσοδά τους προέρχονται μόνο από αυτό το μαγαζί», ενώ «δεν ήταν λίγες οι φορές που η οικογένειά του εργάστηκε σε κτήματα ντόπιων».

Πως έγινε το περιστατικό

Όλα άρχισαν λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, όταν τρεις Αλβανοί υπήκοοι που έπιναν ούζα, άρχισαν, για άγνωστο λόγο, να τσακώνονται μεταξύ τους.

Η φασαρία που έκαναν ενόχλησε παρέα θαμώνων που κάθονταν σε διπλανά τραπέζια, οι οποίοι τους ζήτησαν να κάνουν ησυχία.

Η παρέα των νεαρών Αλβανών υπηκόων αντέδρασε και, όπως είπαν οι θαμώνες, τους επιτέθηκαν.

Τάξη ανέλαβε να βάλει ο ιδιοκτήτης του ουζερί, ο οποίος τους ζήτησε να σταματήσουν. Δεν το έπραξαν και στη συνέχεια τους έδιωξε από το μαγαζί. Οι νεαροί όμως, για να τον εκδικηθούν, αποχωρώντας του άρπαξαν τα κλειδιά και το αυτοκίνητο του.

Στη συνέχεια, όπως είπαν θαμώνες του καταστήματος, επέστρεψαν οπλισμένοι με μαχαίρια και άρχισαν να απειλούν τους πάντες.

Ακολούθησε συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας ο ιδιοκτήτης του ουζερί πήρε το κυνηγετικό όπλο που είχε στην κουζίνα και πυροβόλησε εναντίον τους, με συνέπεια να σκοτώσει τον 29χρονο.

Οι άλλοι δύο νεαροί που ήταν μαζί του εξαφανίστηκαν μετά τον πυροβολισμό και ο ένας από αυτούς, αργά το βράδυ παραδόθηκε στην αστυνομία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου