ΕΛΛΑΔΑ

Απατεώνες ζητούσαν χορηγίες δήθεν για την Πολιτική Προστασία

απατεώνες-ζητούσαν-χορηγίες-δήθεν-γι-830610

Στις επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και σε ένα οικισμό του Έβρου τριγυρνούσε ένα ζευγάρι Ελλήνων, που ισχυρίζονταν ότι εκπροσωπούν την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και ζητούσαν… χορηγίες με την υπόσχεση να καταχωρίσουν διαφήμιση της επιχείρησης σε ημερολόγια που τάχα επρόκειτο να εκδοθούν!

Με τον τρόπο αυτόν, κατάφεραν να εξαπατήσουν από τις 18 Οκτωβρίου 11 επιχειρηματίες και να τους αποσπάσουν συνολικά 430 ευρώ, ενώ σε άλλη μία περίπτωση δεν ολοκλήρωσαν το ραντεβού. Στην τελευταία απόπειρα απάτης, όμως, έγιναν αντιληπτοί από την υπάλληλο ενός καταστήματος στην Αλεξανδρούπολη με την οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά η γυναίκα και ζήτησε 30 ευρώ, δήθεν ως χορηγία για την έκδοση ημερολογίων.

Η υπάλληλος προσποιήθηκε ότι συμφώνησε και της είπε να περάσει από την επιχείρηση για να πάρει τα χρήματα, όμως ειδοποίησε την Αστυνομία. Όταν εμφανίστηκε η δράστιδα, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο συνεργός της ο οποίος την περίμενε σε κοντινό σημείο και προσήχθησαν μαζί στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι το ζευγάρι είχε φτιάξει εθελοντικό προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνούσε διαδικτυακά ή τηλεφωνικά με επιχειρηματίες της περιοχής ζητώντας χρήματα ως χορηγία ή για τη διαφήμιση της επιχείρησης στα ημερολόγια. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου